Koko kaupunki ostoskoriin?

Turun kaupunginteatterin lippukassa.

Turun kaupunginteatterin lippukassa. Kuva: Turun kaupungin kuvapankki.

DriveTurku-ohjelman yhtenä digitaalisten palvelujen kehityskohteena on kaupungin oma verkkokauppa. Verkkokauppatoiminnallisuuden kautta haetaan asiakkaille mahdollisuutta ostaa kaupungin tarjoamia tuotteita ja palveluita ostoskori-periaatteella.

Tällöin asiakas voi keräillä ostoskoriinsa vaikka paketin, joka koostuu teatterilipusta, bussilipusta, käsiohjelmasta, narikkamaksusta ja väliaikatarjoilusta. Mukaan voi vielä liittää vaikka kaupungin museokauppojen kirjatarjonnasta bussimatkalle lukemista, Turku-aiheisen mukin aamukahvin hörppimiseen ja T-paidan puettavaksi kaupunkikierrokselle. Nämä kaikki yhdellä maksutapahtumalla ja yhdellä toimituksella, liput luonnollisesti digitaalisesti.

Verkkokaupan on tarkoitus myös palvella muutenkin digitaalista asiointia kuin pelkästään pakettien ostajia. Verkkomaksamisesta tulee luonnollinen osa palveluohjausta ja asiakas voikin esimerkiksi venepaikkaa hakiessaan yhden asioinnin aikana saada veneelleen sopivan tarjooman, varata mieluisan paikan sekä maksaa kaiken samalla kertaa. Samalla tavalla kuntalainen voisi maksaa lapsensa päivähoidon tai vaikkapa vesilaskunsa. Kaikista näistä asioinneista, ostoista sekä niiden kombinaatioista jää asiakkaan asiointitilille muistiin asiointi -ja ostohistoria, joihin on helppo myöhemmin tarvittaessa palata.

Kuulostaa hyvältä, eikö? Tähän päästäksemme on jokunen haaste ratkottavana ja me DriveTurku-ohjelmassa aiomme ne ratkaista. Kaupungin palvelu- ja tuotetarjonta on jo nykyisellään erittäin laaja ja eri toimialoille siiloutunut. Tämän kevään aikana olemme tehneet nykytilanteen kartoittamistyötä ja määrittelyä toimialojen verkkokauppatarjonnasta. Yksi suurimmista haasteista tulee olemaan keskitetyn ja yhtenäisen tuotetiedon hallintatavan löytäminen. Näiden haasteiden ratkominen jatkuu taas kesälomien jälkeen elokuussa ja varsinaisesti verkkokaupan rakentumista pala palalta lähdetään työstämään toimijoiden kanssa, joita parhaillaan kilpailutetaan.

Kirjoittaja: Minna Isotalo
Projektipäällikkö
DriveTurku / verkkokauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*