
Kuva: Andrew Magill
(Battle in the Bubble 2010, cropped), Creative Commons License 2.0
DriveTurku-henkilöstö lomaili heinäkuun ja palasi virkeänä työn touhuun elokuun alussa. Kevään aikana käynnistyneet kilpailutukset etenivät osaksi ja osaksi eivät.
Sähköisen asioinnin komponenttien kilpailutuksen jouduimme keskeyttämään ja uusi kilpailutus alkaa syksyllä yhteistyössä Kuntien Tiera Oy:n kanssa. Turun kaupunkihan on hankkinut sähköisen asiointialustan em. taholta.
Verkkopalvelutoimittajien osallistumiskutsuun vastanneista toimittajista valittiin kuusi toimittajaa, jotka saivat kesällä tarjouspyynnön. Saamme tarjoukset maanantaina 18.8. ja niiden perusteella valitaan osa toimittajista ketterään kehittämistyöhön verkkopalvelun toteuttamiseksi.
Ketterä kehittäminen on ihan uusi tapa kaupungilla tuottaa palvelua. Olemme tutustuneet asiaan ja vaihtaneet verkkopalvelun vaatimusmäärittelyn tekemisen käyttäjätarinoiden tekemiseen:
Lapsiperheen äiti
> haluaa seurata kaupunginosansa tai asuinalueensa uutisointia ja päätöksentekoa toimielimestä riippumatta
> tietääkseen, mitä kaupunginosassa tapahtuu ja mitä muutoksia/kehitystä sinne suunnitellaan
> poimien kuntalaistilinsä etusivulle kiinnostavimmat teemat seurantaa vartenKuntalaisella särkee hammas, hän haluaa hammaslääkäriin
> Kuntalainen varaa ajan verkossa ja katsoo samalla hammashoitolansa sijainnin ja kulkuyhteydet. Ennen varattua aikaa, hän täyttää esitietolomakkeen sähköisesti ja saa puhelimeensa muistutusviestin varatusta ajasta.
> Käynnin jälkeen kuntalainen saa laskun kuntalaistililleen/verkkopankkiinsa ja antaa verkossa palautetta käynnistä.Vanhemmat haluavat hakea lapselleen paikan ippe-toimintaan sähköisesti ilman erillisiä paperisia hakemuslomakkeita, yms.
> Vanhemmat näkevät monipuolisen valikon, jossa on mm. kartalla koulujen sijoittuminen (mitkä lähellä kotia, mitkä lähellä työpaikkoja…), kunkin koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan kerhopaikka (koulussa, muussa tilassa)
> Alusta loppuun saakka sähköinen haku-, päätös- ja yhteydenpitoprosessi aamu- ja iltapäivätoimintaan. Asiakkaat voivat valita kartalta minne toimipisteeseen haluaisivat lapsen menevän.Asukas
> näkee uusimmat uutiset ja tapahtumat mobiililaitteessaan
> liikkuessaan kaupungilla kaupunginosan/alueen uusimmat tiedot ilmestyvät mobiililaitteeseen.
Muistathan, että myös sinä voit kertoa meille oman tarinasi!
Väännetään rautalangasta
Meillä on ollut ilo saada kolmeksi kuukaudeksi innokas korkeakouluharjoittelija, joka on tehnyt responsiivisia wireframeja Axure-ohjelmalla, jotta saisimme kuvaa toiminnallisuudesta:

Wireframe, eli Axure-ohjelmistolla toteutettu rautalankamalli Föli-sivuston uudesta, myöhemmin käyttöönotettavasta reittioppaasta. Kuva: Emmi Aaltonen
Ketterän toteutuksen tueksi olemme hakeneet tietoa kirjoista ja netistä sekä saamme siihen myös koulutusta. Uusi toimintatapa tuntuu mielenkiintoiselta ja haasteelliselta. Miten monen toimittajan yhteistyö ja vielä uusi toimintatapa tulee onnistumaan. Onnistumiselle pidetään peukkuja!