Rautalankaa ja byrokratiaa

Harjoittelija Emmi Aaltonen työn touhussa rautalankamallien kanssa.

Harjoittelija Emmi Aaltonen työn touhussa rautalankamallien kanssa.

Työharjoittelupaikan etsiminen voi olla tuskainen prosessi monille. Lopulta sinnikkyys kuitenkin usein palkitaan työhaastattelun ja lopulta harjoittelupaikan muodossa. Olin onnekas, sillä löysin harjoittelupaikkani melko vaivattomasti DriveTurku-ohjelmasta.

En tiedä, miksi juuri minut valittiin, mutta olen iloinen että valittiin, koska olen saanut mahdollisuuden kehittää taitojani työelämässä sekä tutustua mahtaviin ihmisiin.

Työnkuvaani on kuulunut mm. rautalankamallien hahmottelu tulevan verkkopalvelun eri osista, sähköisen asioinnin lomakkeen testaus ja nykyisen turku.fi-sivuston käytettävyystestauksen organisointi yhdessä ICT-portin kanssa. Olen oppinut valtavasti uutta joka päivä. Voitin jopa pelkoni, sillä aiemmin hieman jännitin esiintymistä ihmisten edessä, mutta täällä työskennellessäni pelkoni on kadonnut.

Harjoitteluni aluksi olin hieman huolissani kaupungin byrokratiasta, sillä olen aiemminkin työskennellyt kaupungilla. Byrokratian määrä osoittautuikin ainakin näin opiskelijan näkökulmasta huomattavaksi, mutta en antanut sen haitata.

Työharjoittelun aikana silmäni ovat avautuneet myös joillekin työelämän realiteeteille: kaikki ei mene aina kuin Strömsössä. Auttavan ja ymmärtäväisen työyhteisön kanssa vastoinkäymisistä on aina selvitty, niille on jopa osattu nauraa. Olenkin saanut kunnian tutustua mahtaviin ihmisiin ja työskennellä heidän kanssaan.

DriveTurku tekee tärkeää työtä ja pidän peukkuja, että onnistumme tavoitteissamme!

Kirjoittaja: Emmi Aaltonen
Tietojenkäsittelyn opiskelija, Turun AMK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*