Elefanttikin syödään pala kerrallaan

Suunnattomien kokonaisuuksien ääressä on helppo lannistua, kun on vaikea päättää, mistä oikein aloittaisi. Kaupungin verkkopalvelu on aikamoinen mammutti, mutta onneksi erinomaisilla yhteistyökumppaneillamme on taito pilkkoa kokonaisuus sopiviin suupaloihin.

Kaupungin verkkopalvelun rakentaminen on pääsemässä vauhtiin. Lego-palikoiden kokoamiseen ovat valikoituneet kolme Drupal-asiantuntijaa:

Näiden firmojen tiiviillä yhteistyöllä turkulaiset saavat tulevaisuuteen kurottavan verkkosivuston palvelukarttoineen, tapahtumakalentereineen ja verkkokauppoineen ketterästi muutaman viikon jaksoissa valmistuen.

Verkkopalvelutoimittajat Turussa syyskuussa 2014
Turun verkkopalvelun toteuttajat kokoontuivat ensimmäisen kerran yhteen syyskuussa. (kuva: Harri Falck)

Monen toimijan yhteistyö ei ole ehkä kaikkein tutuin toimintatapa, mutta kun kaupungin verkkopalvelu yksistään ei ollut tarpeeksi suuri haaste, niin useampi kokki haluttiin mukaan.

Ja jo ensimetreillä työskentely on ollut ilahduttavaa yhteen hiileen puhaltamista. Kenties tämä on ihan tavanomaista Drupal-maailmassa, mutta julkishallinnon arkisessa ahertamisessa vastaavaan ei valitettavasti usein törmää.

Olemme saaneet apua myös muilta turkulaisilta Drupal-guruilta ohjeiden ja sparrauksen muodossa. Toivottavasti niin paikallinen kuin kansainvälinenkin Drupal-yhteisö ottaa hankkeen omakseen ja antaa meille hyviä vinkkejä, miten tehdään maailman paras julkishallinnon verkkopalvelu. Sillä sen me turkulaiset vähintäänkin ansaitsemme.

Ensin perustoiminnot kuntoon ja sitten uudistukset päälle

Keväällä julkaistavaan turku.fi:n beta-versioon rakennetaan ensimmäisessä vaiheessa luonnollisesti perussisällöt, uutisointi ja palvelukartta mobiili ensin -lähtökohdasta. Kun kaikki toimii erinomaisesti pienellä ruudulla, ovat muutkin laitteet helpommin toteutettavissa.

On myös hyvä muistaa, että tekniikka vain mahdollistaa hyvien sisältöjen ja palvelujen saavutettavuuden, joten kaupungin lukuisten sisällöntuottajien rooli on uudistuksessa tärkein.

Osasten rakentamisessa oman ”kiehtovan” lisänsä tuo kilpailuttamislainsäädäntö, josta Päivi myös kirjoitti. Paljon aikaa kuluu niin toimittajilta kuin projektiväeltäkin paperien pyörittämiseen ilman, että mitään näkyvää syntyy. Paras mahdollinen lopputulos on kuitenkin aina vaivan arvoinen.

turku.fi-osaset
Tulevan turku.fi:n osasia – tummemman siniset laatikot kuuluvat betaan (kuvaa klikkaamalla se avautuu suurempana)

Toivottavasti pääsiäisen aikaan beta-turku.fi saadaan käyttäjien ruodittavaksi ja kehitysideoiden alustaksi, minkä jälkeen voimme uppoutua tapahtumakalenteriin ja muihin turku.fi-sivuston ominaisuuksiin, kuten luottamuselimiin ja MunTurku-kuntalaistiliin. Jälkimmäinen tuo vihdoin kauan kaivatun asioinnin ja viestittelyn meidän turkulaisten ja kaupunkiorganisaation yhteen paikkaan.

Mitä eniten odotat uudelta Turun verkkopalvelulta?

Lue lisää

1 thought on “Elefanttikin syödään pala kerrallaan

  1. Päivitysilmoitus: Yhteistyö avain onneen ja nopeuteen | smoisala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*