Viesti se videolla

DriveTurku-ohjelmassa rakennetaan Turun kaupungin palveluille modernia ja raikasta olemusta verkossa. Visuaalisesti se tarkoittaa suurien kuvien runsasta käyttöä, mutta myös liikkuvan kuvan upotusta osaksi sisältöjä. Sujuvan ja nopean videotuotannon alkeisiin päätettiin ottaa tuntumaa kaupungin viestintävastaavista kootulla porukalla marraskuussa järjestetyissä koulutuspäivissä. Tunnelmat koulutuksesta välitetään blogin lukijoille luonnollisesti videolla.

Muusikot liikkeessä

Video on vahvassa roolissa myös tuoreimmassa DriveTurku-lanseerauksessa. Seudullisen joukkoliikenteen jälkeen toisena DriveTurku-pilottiprojektina valmistui marraskuussa Turun filharmonisen orkesterin uusi verkkosivusto. Sivusto www.tfo.fi pitää sisällään paljon katseltavaa, sekä tietenkin kuunneltavaa. Sivuilla kävijän riemu on suuri etenkin orkesterin muusikoiden esittelyosuudessa, jossa instrumenttiensa kanssa poseeraavat muusikot heräävät videolla henkiin esittämään näytteitä taidoistaan.

Orkesterin tiedottaja Inka-Maria Pulkkinen kertoi DT-blogille, mistä projektissa syntyi into ja tarve videon käyttöön:

”TFO:n uusien sivujen videoita kuvattiin heti alkusyksystä. Muusikoiden videoihin liittyy myös pedagoginen puoli: ihan jokainen voi käydä kuuntelemassa, miltä fagotti kuulostaa, tai verrata kontrabasson ja sellon soundia. Ja vaikka liikkuvaa kuvaa vielä melko harvoilla nettisivuilla nähdäänkin, tuntuu nyt maailman luonnollisimmalta asialta että kun klikkaan sanaa ”muusikot” en näe naamakuvia tai nimilistaa vaan ihmisiä soittamassa – sitähän ne muusikot tekevät.”

Lisää TFO:n uudesta verkkoprojektista kertoo blogissa ensi viikolla verkkosuunnittelija Taina Koskinen. Siihen asti, nähdään ja kuullaan!

Kirjoittaja: Samu Valleala
verkkotoimittaja
Turun kaupungin verkkotoimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*