Uusi turku.fi on alkanut rakentua

Eka sivuOlemme rakentamassa laajaa verkkopalvelua ensimmäistä kertaa ketterästi, ja tekemisen vauhti hämmästyttää ja ilahduttaa päivittäin. Uuden turku.fi:n konkreettinen tai ehkä oikeammin virtuaalinen rakentaminen alkoi 17.11. palvelinten pystyttämisellä ja Drupalin perusasennuksilla. Jo 28.11. ensimmäiset sisällöntuotantotunnukset olivat meillä sivustosta vastaavilla.

Yritämme kaupungilla oppia, että hyvää ei saada kerralla valmiiksi vaan toimivin rakentuu kokemuksen kertyessä ja ideoiden jalostuessa. Käännämme päätämme vesiputous-ajattelusta ketterään kehittämiseen. Pieniä osasia yhdistelemällä pääsemme myös sisällöntuotannossa etenemään nopeampaa tahtia ja siten testaamaan ja kehittämään toimintoja entistä palvelevimmiksi.

Vaikka keväällä föli.fi ja erityisesti nyt syksyllä toteutettu tfo.fi osoittivat jo ketteryyden hyödyt, edelleen nopeus ja samalla laadukkuus huimaavat kuin Suomen Joutsenen mastossa kiipeillessä.

Kun sisällöntuotanto viime viikolla mahdollistui, olemme voineet tehdä mobiilin haasteisiin vastaavaa turku.fi:n navigaatiota ja perussivuja linkityksineen. Ensi viikon alkuun mennessä kuvat, liitteet ja asiasanat alkavat myös löytää paikkansa verkkopalvelussa. Sen jälkeen verkkovisuaalisuus muotoutuu kaiken ympärille auttaen sisällöntuottajia hahmottamaan uuden tavan toimia.

Ja sen jälkeen tekemistämme ei pidättele mikään. Uusi turku.fi:n betaversio näkee päivänvalon ensi keväänä.

Nopea eteneminen innostaa ja tuo pettymyksiä

On kiehtovaa, miten pitkin syksyä tahkotut sisällöt ja rankalta tuntuva uudistustyö saivat hurjan energiasysäyksen sisällöntuotannon avauduttua. Konkretia auttaa hahmottamaan, mitä ja miten kannattaa toimia. Into päästä tekemään oli kova.

ketterästi kehittyvä

Kuva: blog.fastmonkey.com, kuvan idea: Spotify product team

Toisaalta nopeasti käytössä olevat palvelut ja toiminnallisuudet saavat myös helposti aikaan pettymyksiä. Kun ensimmäisenä julkaistaan, ketterän kehityksen mukaisesti, ei-täydellinen potkulauta-malli, hätäisimmät huutavat jo pettymystään, vaikka lopputuloksena toteutuukin luvattu Porsche.

Niin verkkopalvelun beta-version kuin myös digitaalisen työpöydän lanseerauksen osalta tuleekin olemaan suuri haaste saada kaikki hahmottamaan, että ensimmäinen julkaisu on vielä kaukana lopullisesta.

Kenties tilanne on tutuin viherpeukaloille: pienistä siemenistä puhkeaa lopulta kaunis kukka, vaikka se ei aina todennäköiseltä tunnukaan.

Viethän sinäkin viestiä kevään myötä pienin askelin rakentuvasta monipuolisemmasta tulevaisuudesta.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*