Turussa tapahtuu – miten sen kerromme?

Uuden turku.fi-verkkopalvelun ohella DriveTurku-ohjelma rakentaa kokonaan uuden tapahtumakalenterin nykyisen Turkukalenterin tilalle. Ohjelman periaatteiden mukaisesti kalenteri rakennetaan ketterästi; projektiryhmässä on jo kirjoitettu käyttäjätarinoita sekä mietitty tarvittavia toiminnallisuuksia. Sisällöntuotanto olisi tarkoitus aloittaa pääsiäisenä, ja suurta yleisöä – kuten valtavaa matkailijavirtaa – kalenterin tulisi palvella vielä ennen kesän rientoja.

Tapahtumalistaus nykyisessä kalenterissa

Nykyinen Turkukalenteri ei tarjoa kovin elämyksellistä tapaa esittää sisältöä.

Tavoitteet ja odotukset uudelle kalenterille ovat luonnollisesti kovat. Tähtäimessä on rakentaa yksi vetovoimainen seudullinen kalenteri, joka

 • nivoutuu osaksi turku.fi-kokonaisuutta
 • on sosiaalinen
 • tarjoaa moderneja toimintoja
 • tarjoaa visuaalisia elämyksiä ja
 • mukavan käyttökokemuksen.

Hyvin toteutettuna kalenteri vastaa laajasti sekä kaupungin tapahtumatuotannon että lukuisten seurojen ja yhdistysten tapahtumamarkkinoinnin tarpeisiin. Yksi isoista tavoitteista on myös kuntalaisten aktivointi. Monipuolinen sisältö innostaa toivottavasti kuntalaisia osallistumaan ja auttaa heitä löytämään uusia harrastusmahdollisuuksia.

Muut kalenterit mukaan

Koska kalenteri rakennetaan mobiiiliajattelu edellä, palvelee se kuntalaista, matkailijaa ja muita loppukäyttäjiä responsiivisesti ja adaptiivisesti. Kalenteri taipuu matkapuhelinten ja tablettien näytöille ja mahdollistaa tapahtumien tarjoamisen käyttäjälle vaikkapa sijaintitietoihin perustuen. Paikkatiedolla onkin jatkossa olennainen merkitys tapahtumien esittämisessä verkossa.

Lisäksi käyttäjälle tarjotaan helppo pääsy lipun ostamiseen, jos tapahtuma on maksullinen. Kaupungin uusi verkkokauppa nivoutuu osaksi kalenteria, kuin myös Fölin uusittava reittiopas.

Kalenterin rajapinnat ovat avoimet ja standardien mukaiset, joten Turkukalenterin tietoja voi käyttää hyväksi myös muissa, kaupungin ulkopuolisten tahojen verkkopalveluissa. Avoin rajapinta antaa kenelle tahansa mahdollisuuden jalostaa dataa ja luoda mielenkiintoisia mobiilisovelluksia. Rajapintojen kautta on myös mahdollista tuoda kaupungin kalenteriin tapahtumia muista kalentereista.

Veistokurssista Ruisrockiin

Turku on monien tapahtumien kaupunki. Se tuo projektiin mielenkiintoa, mutta myös haasteita: miten esitämme samassa kalenterissa suuret kärkitapahtumamme (esim. Paavo Nurmi Games, Ruisrock, Tall Ships’ Races) suhteessa suurimman datamassan muodostaviin pienempiin tapahtumiin, kuten kursseihin tai trubaduurin pubikeikkoihin? Ja kaiken siltä väliltä? Ja tietysti siten, että kokonaisuus palvelee lukuisia eri kohderyhmiä ja tapoja käyttää kalenteria?

Aika näyttää, miten onnistumme.

Testasimme nykyisen Turkukalenterin toimivuutta syksyllä tehdyllä käytettävyystestauksella. Testiin osallistui muutama kymmenen henkilöä, ja saimme siitä arvokasta tietoa jatkoa ajatellen.

Mutta minkälaisen tapahtumakalenterin sinä haluat? Minkälaisia tapahtumia sieltä etsit? Minkälaisia ominaisuuksia siihen kaipaat, jotta löydät juuri sinulle suunnatun tapahtuman vaivattomasti?

Kerro meille kommenteissa alla, Twitterissä @DriveTurku tai sähköpostitse driveturku(a)turku.fi.

4 thoughts on “Turussa tapahtuu – miten sen kerromme?

 1. Kyllä! Vanha tapahtumakalenteri on vanhanaikainen ja toimii huonosti. Hakuominaisuuksia pitäisi parantaa lisäämällä hakutekijöitä, jotta tapahtumien rajaaminen olisi mahdollisimman helppoa ja toimivaa. Myös visuaalisuutta pitäisi lisätä. Ja interaktiivisuutta. Kiva olisi esimerkiksi palsta, jolla paikalliset voisivat suositella kaupunkiin tuleville matkaajille mielestään mukavia käyntikohteita.

  • Moi Minna!

   Kiitos hyvästä kommentista. Haku, visuaalisuus ja interaktiivisuus ovat kaikki sellaisia asioita, joihin uudessa kalenterissa tulemme satsaamaan. Kiitos myös hyvästä suositteluvinkistä, laitamme varmasti korvan taakse 🙂

   T: Harri

 2. Tapahtumat olisi kiva saada myös kartalle. Jos on menossa vaikka keskustaan tai jokirantaan, niin voisi katsella mitä ja missä siellä tapahtuu.

  • Hei,

   ja kiitos kommentista. Tapahtumien esittäminen kartalla ja paikkatiedon hyödyntäminen muun muassa mobiililaitteilla ovat vahvasti suunnitelmissamme 🙂

   T: Harri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*