Uusi Turkukalenteri jakautuu tapahtumiin ja harrasteisiin

Kirjoitin viime vuoden lopulla DriveTurku-ohjelman kunnianhimoisesta tavoitteesta uudistaa Turun kaupungin ja kaupunkiseudun tapahtumakalenteri. Suunnittelutyössä on edetty nyt konseptin hiontaan ja palvelun etusivun alustavaan leiskaukseen yhdessä mainostoimisto Satumaan kanssa, joka on vastannut myös turku.fi-palvelun leiskauksesta.

Kuten edellisessä postissani totesin, olemme tunnistaneet tarpeen erottaa vetovoimaiset tapahtumat kursseista ja harrasteista. Uudessa konseptissamme olemme päätyneet erillisiin tapahtuma- ja harrastenäkymiin. Näin varsinaiset yleisötapahtumat (esim. konsertit, ottelut ja suuret massatapahtumat) pääsevät paremmin esiin, ja toisaalta oma harrastekalenteri palvelee paremmin kursseista, liikunnasta tai muista aktiviteeteista kiinnostuneita kuntalaisia.

Haku ja helppokäyttöisyys avainasemissa

Tapahtumakalenterin etusivunäkymä.

Tapahtumakalenterin etusivunäkymä. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Käyttölogiikaltaan tapahtumakalenteri ja harrastekalenteri ovat identtiset, jaottelu tehdään oikeastaan vain sisällöllisesti ja visuaalisesti. Oheiset leiskat ovat alustavia, ja monia toiminnallisuuksia täytyy vielä hioa ja miettiä.

Yläosa nostaa esiin tärkeimmät ja suurimmat tulevat tapahtumat, ja minilistoista löytyvät mm. mattimyöhäisten menovinkit sekä parhaat poiminnat maksuttomista aktiviteeteista.

Samanlaiset hakutoiminnot ja suotimet ovat käytössä molemmissa näkymissä; sisältöjä voi hakea ajankohdan, tapahtumaluokan tai sijainnin perusteella (sekä tapahtuman että käyttäjän sijainnin). Luonnollisesti myös vapaa tekstihaku on käytössä. Toimivat haku- ja suodintyökalut ovat elintärkeitä tietojen löytymiseksi, joten koetamme pitää ne mahdollisimman yksinkertaisina ja helppokäyttöisenä.

Harrastekalenterin etusivu.

Harrastekalenterin yläosa. Teemavärit ovat harrastekalenterissa päinvastoin kuin tapahtumakalenterissa. Tapahtumakalenterin tavoin suuren sävytetyn taustakuvan käyttö on mahdollinen tasaisen turkoosin sijasta. Klikkaa kuva suuremmaksi.

Alaosa on pyhitetty tapahtumanostoille mosaiikkimaisesti, listamuodossa tai kartalla esitettynä. Alaosa elää käyttäjän mahdollisesti tekemien suodatusten mukaan.

Sisältöä hyödynnetään monipuolisesti

Uuden kalenterin taustalle rakennetaan melkoiset tietokantahimmelit, jotka huolehtivat niin tapahtuman aikatiedoista, paikkatiedoista, yhteystiedoista kuin monesta muustakin tärkeästä.

Mobiilileiska.

Miltä kaikki näyttää älypuhelimen näytöllä? Klikkaa kuva suuremmaksi.

Kaikki tähtää siihen, että tapahtumatietoja voidaan hyödyntää muuallakin turku.fi-palvelussa ja jakaa kalenterista ulos avointen rajapintojen kautta kenen tahansa bittinikkarin jatkokehiteltäväksi. Kaiken tulee olla jaettavissa some-palveluihin ja käytettävissä myös mobiilisti – voit esimerkiksi tallentaa haluamasi tapahtuman suoraan puhelimesi kalenteriin.

Ajatuksissa on myös, että käyttäjä voisi poimia omat suosikkitapahtumansa sydämenmuotoiseen Kiss My Turku -”ostoskoriin” ja jakaa suosittelunsa sosiaalisessa mediassa tai vaikkapa sähköpostilla kavereilleen. Käyttäjä voi myös tallentaa suosikkilistan omalle Mun Turku -kuntalaistililleen tai PDF:nä ja ottaa sen muistilistaksi mukaan Turun rientoihin.

Kerro meille!

Mitä sinä kaipaat uudelta kalenterilta? Miltä oheiset leiskat näyttävät sinun silmissäsi? Kommentoi alle, Twitterissä @DriveTurku tai sähköpostitse driveturku(a)turku.fi.

Lue myös:

2 thoughts on “Uusi Turkukalenteri jakautuu tapahtumiin ja harrasteisiin

  • Moi,
   kiitos kommentista. Tarkoitus olisi ainakin, että haluamansa tapahtumat saisi lisättyä omaan kalenteriin kätevästi, esim. matkapuhelimeen.

   Esim. jo toteutetulla TFO-sivustolla saa ladattua tapahtumat events.ics-tiedostona.

   Mutta ehdottomasti pidämme tämän asian monipuolisesti mukana kehityksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*