DriveTurku työllistää turkulaisopiskelijoita

Ohjelmajohtaja Päivi Saalasto auditoriossa.

DriveTurku-ohjelmajohtaja Päivi Saalasto toivotti korkeakouluharjoittelijat tervetulleiksi 11.2.2015.

DriveTurku-ohjelma on saanut vahvistusta riveihinsä, kun yhteensä 17 korkeakouluopiskelijaa aloitti projektiharjoittelijoina 11.2.2015. Harjoittelijat ovat jalkautuneet kaupungin kaikille toimialoille tukemaan uuden turku.fi-palvelun sisällöntuotantoa.

DriveTurku haki yhteistyössä ICT-portin kanssa viestinnän ja tietojärjestelmäalan korkeakouluopiskelijoita palkallisiksi harjoittelijoiksi vuodenvaihteessa. Hakemusnipusta valittiin lopulta 17 innokasta ja osaavaa nuorta Turun yliopistosta ja Turun ammattikorkeakoulusta. Harjoittelijat ovat riveissämme aina vappuun saakka.

– Jo ensimmäisessä yhteiskokoontumisessamme kävi selväksi, että olemme saaneet kasaan hienon porukan. Opiskelijat vaikuttavat todella motivoituneilta ja osaavilta, iloitsee DriveTurku-ohjelmajohtaja Päivi Saalasto.

Harjoittelijat pääsevät tekemään tärkeää käytännön työtä, kun kaupungin tuhansista nykyisistä verkkosisällöistä poimitaan olennaiset, kirjoitetaan ne uudelleen mobiiliystävällisemmiksi ja koostetaan lopulta loogisiksi ja toimiviksi kokonaisuuksiksi kuvien kera uuteen julkaisujärjestelmään.

Heti ensimmäisellä viikolla opiskelijoille onkin koulutettu mobiilikirjoittamisen perusteita ja Drupal 7 -järjestelmän sisällöntuotannon kiemuroita.

Joonas Raina

Joonas Rainan harjoittelupaikka löytyy konsernihallinnosta DriveTurku-ohjelman projektitiimistä.

Opiskelijat jaettiin kaupungin eri toimialoille sekä toimialojen tarpeiden että opiskelijoiden omien mieltymysten ja osaamisen perusteella. Esimerkiksi vapaa-aikatoimiala suurena toimijana kaipasi monipuolista osaamista muun muassa liikunnan ja kulttuurin saroilla. Harjoittelijoita työskentelee lisäksi

  • hyvinvointitoimialalla
  • sivistystoimialalla
  • ympäristötoimialalla
  • kiinteistöliikelaitoksella
  • aluepelastuslaitoksella
  • ammatti-instituutissa
  • museopalveluissa ja
  • konsernihallinnossa.

Huolimatta eri puolelle tehdystä sijoittelusta, pyritään yhteydenpito opiskelijoiden kanssa pitämään ohjelman aikana tiiviinä. Porukalla kokoonnutaan säännöllisesti, ja sisäverkossa toimiva keskustelupalsta on käytössä kysymyksiä ja ideoiden jakamista varten.

– Ensimmäiset päivät harjoittelussa ovat pitäneet sisällään jatkuvaa uusien asioiden oppimista. Oma työnkuvani on hiljalleen hahmottumassa ja odotan innolla, että pääsen työn touhuun. Olen päässyt tutustumaan harjoittelijoiden lisäksi muihin työkavereihin ja talossa tuntuu vallitsevan hyvä ja kannustava ilmapiiri, kertoo konsernihallinnon harjoittelija Joonas Raina.

Raina opiskelee Turun kauppakorkeakoulussa kolmatta vuotta, pääaineenaan tietojärjestelmätiede. Sivuaineena Raina opiskelee laskentatoimea ja rahoitusta.

– Käytännön asioiden hoitamisen lisäksi olen ehtinyt tutustumaan kehitettäviin järjestelmiin sekä osallistumaan jo ensimmäiseen kokoukseeni, joita tuntuu tulevaisuudessa riittävän runsain määrin, Raina hymyilee.

Opiskelijat kirjoittavat myös tänne blogiin kevään aikana. Pysy kuulolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*