Humanistit vierailla mailla

Ida Andersson ja Heli Koponen
Kuvassa me ja huonekasvimme Pauli.

Mitä tapahtuu, kun laitetaan kaksi humanistia ympäristötoimialalle arkkitehtien, insinöörien ja luonnontieteilijöiden joukkoon?

Harjoittelua on kulunut nyt kolme viikkoa, ja alkujärkytyksestä on pikkuhiljaa selvitty. Ensimmäisenä työpäivänä sukelsimme ympäristötoimialan saloihin, kun lähdimme työstämään uuden turku.fi-sivuston kaavoituksesta kertovaa osuutta. Nyt tiedämme jotenkuten, miten yleiskaava ja asemakaava eroavat toisistaan, mitä tarkoittaa kun kaava on lainvoimainen mutta ei oikeusvaikutteinen ja mikä on maankäytön strateginen hanke.

Nyt olemme siirtyneet jo humanistiystävällisempiin aiheisiin, nimittäin puistoihin. Kukapa humanisti ei ole tutustunut Turun kauniisiin maisemiin puistoilun merkeissä? Käsityksemme puistoista on tosin laajentunut täällä, kun olemme oppineet katselemaan puistoja myös hallinnollisesta näkökulmasta. Mikä on puisto, mikä on niitty, mikä on metsä – jaottelu ei aina ole niin helppoa kuin luulisi!

Vastaanotto on ollut täällä Puolalankadulla positiivinen, ja erityisesti tiedottaja Risto Lahtisen kanssa on ollut mukavaa työskennellä. Iloksemme olemme päässeet osallistumaan uuden sivuston suunnitteluun ja kertomaan omia näkemyksiämme. Vastuuta olemme saaneet juuri sopivasti: ei niin paljon, että yöunet menettäisi, mutta aivoja ei myöskään kannata unohtaa aamukiireissä narikkaan.

Nyt kun suurimmat suunnittelut ja linjanvedot on saatu tehtyä, alkavat omat kädenjäljet todella konkretisoitua uudella sivustolla. Kestävä kehitys, kaupunkisuunnittelu, ympäristöterveydenhuolto, bring it on! Humanistit ovat valmiina koitokseen!

Ida Andersson ja Heli Koponen
Kirjoittajat ovat DriveTurku-ohjelman korkeakouluharjoittelijoita, jotka tekevät sisältöjä tulevaan turku.fi-verkkopalveluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*