DriveTurku aitiopaikalta seurattuna

Joonas RainaHarjoitteluni on edennyt siihen pisteeseen, että viikkoja on kulunut enemmän kuin niitä on jäljellä. Olin varsin onnekas siinä, että sijoituspaikakseni valikoitui DriveTurku-tiimi täällä konsernihallinnossa.

Alkuun minua hiukan hirvitti, mitä tuleman piti. Käyttäessäni ensimmäisiä päiviä DriveTurku-aineistoon tutustumiseen ja selaamiseen oli vaikea käsittää, kuinka monesta erilaisesta osasta tämäkin projekti koostui. Seuratessani ensimmäisellä viikolla tiimin toimintaa, ei heitä todellakaan käynyt kateeksi valtavan työmäärän ja aikataulupaineiden johdosta.

Nyt 6 viikkoa myöhemmin olen ehtinyt kokea ja tehdä monenlaista. Olen työskennellyt sisällöntuotannon lisäksi tietomallien parissa, työstänyt Webropol-lomakkeita, toiminut kouluttajana sekä vieläpä valokuvamallina. Vastuu on oppimisen myötä kasvanut samassa tahdissa. On ollut hienoa huomata oman työnsä merkitys ja vaikutus näinkin lyhyellä harjoittelujaksolla.

Joonas Raina kouluttaaAjan myötä kaupungin organisaatio ja päätöksenteko on käynyt yhä tutummaksi. Projektin ketterä kehittäminen tuntuu välillä liiankin ketterältä, kun päivän kokouksessa tehdyt päätökset saattavat olla uudelleen sorvattavana jo seuraavana päivänä. Organisaation laajuudesta johtuen projektissa on osallisina useita kaupungin toimijoita, joilla on ymmärrettävästi omat mielipiteensä ja tarpeensa projektin etenemisen kannalta. Voin vain kummastella, miten uutta verkkopalvelua on saatu kehitettyä näinkin nopeasti julkisessa organisaatiossa.

Olen huomannut, että onnistunut viestintä on kaiken a ja o tämän kaltaisissa projekteissa. Jopa yhden sähköpostin sanamuodot ja asiasisältö on mietittävä tarkkaan, jotta vältytään tarpeettomalta lisäviestinnältä ja väärinkäsityksiltä. Tämä on tietenkin haasteellista, kun viestejä tulee päivittäin jopa useita kymmeniä. Linjanvedot koskien sisällöntuotantoa sekä vastuualueiden määrittely ovat tärkeitä tekijöitä, sillä ihmiset ovat huomattavasti tehokkaampia epävarmuuden hälvetessä.

Harjoittelijaryhmällämme on ollut tapana tavata aika ajoin välikatsauksen merkeissä. Eri toimialoilta yhteen kerääntyvien harjoittelijoiden kertomukset omien töidensä edistymisestä ja ongelmista ovat avanneet myös omaa näkemystäni. Viestinnän kehittämiseksi tällainen käytäntö tulisi ulottaa myös muihin sisällöntuottajiin. Sisällöntuottajat jokaiselta toimialalta voisivat kerääntyä yhteen jakamaan samoin tavoin kokemuksiaan. Näin saataisiin suoraa ja välitöntä informaatiota ruohonjuuritasolta.

Kirjoittaja
Joonas Raina
Kirjoittaja on DriveTurku-ohjelman korkeakouluharjoittelija

Kuvat
Antti Korpinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*