Mistä on hyvä verkkopalvelu tehty?

Mobiililaitteita

Uusi turku.fi-verkkopalvelu on suunniteltu toimimaan kaikenlaisilla ruuduilla.

Mistä on hyvä verkkopalvelu tehty? Mistä on hyvä verkkopalvelu tehty? Toimivuudesta ja käytettävyydestä on hyvä verkkopalvelu tehty.

Asiakkaille toimivuus 24/7 (verkkopalvelu on ns. pystyssä eikä tuota virheilmoituksia) on itsestään selvä vaatimus. Me DriveTurussa jännitimme jo tämän ensimmäisen ominaisuuden onnistumisen suhteen. Kun 1.7. edeltävänä yönä tapahtui sivujen siirto ja uudelleenohjaus, niin sitkeimmät meistä valvoivat yön tunteina. Sivujen siirto ja uudelleenohjaus onnistui aikataulun mukaisesti.

Virheitä kuitenkin tulee ilmi edelleen. Jostakin koodien syövereistä ja sisällöntuottajien inhimillisistä toimista niitä kumpuaa. Puutteitakin on vielä paljon eli tekemätön työ ei vähään aikaan lopu.

Verkkopalvelun kohdalla käytettävyydellä tarkoitetaan

  • opittavuutta
  • tehokkuutta
  • muistettavuutta
  • virheettömyyttä
  • miellyttävyyttä ja
  • hyödyllisyyttä.

Me tulkitsemme tämän asian yksinkertaisesti

”Miten hyvin verkkopalvelu vastaa loppukäyttäjän toiveita ja tarpeita”.

Tätä pyrimme toteuttamaan yrittämällä itse asettautua asiakkaan saappaisiin, kysymällä palautetta ja kehittämällä palvelua palautteiden mukaan. Tämäkin työ jatkuu vielä pitkään.

Käytettävyys sisältää myös sen, että erityisryhmät pystyvät käyttämään verkkopalvelua. Palautetta olemme saaneet kontrasteista ja fonttien koosta. Kesän aikana teemme niihin muutoksia toiveiden suuntaan. Muita parannuksia mietitään vammaisyhdistysten kanssa.

Tässä tämä nyt sitten on: www.turku.fi

Auttakaa te meitä tekemään siitä vieläkin parempi verkkopalvelu, kertomalla konkreettisia parannusehdotuksia.

Kirjoittaja: Päivi Saalasto
DriveTurku-ohjelmajohtaja

P.S. Uutta verkkopalvelua on viimeisen puolen vuoden aikana ollut tekemässä yli 100 sisällöntuottajaa, jotka ovat kirjoittaneet tekstejä, kuvittaneet ja testanneet verkkopalvelun toimintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*