Miten asiointitili voisi palvella sinua?

Jesse Tielinen ja Roberto Aarnio: Metsä
Jesse Tielinen ja Roberto Aarnio: Metsä

Viime viikolla julkistettiin kansalaisen asiointitilin visualisoinnin voittajat. ”Kaikki minusta”-datavisualisointikilvan yleisöäänestyksen voittajaksi nousi ”Metsä”. Mutta mitä sinä haluaisit tilillä olevan?Asiointitili on avainasemassa digitaalisen asioinnin ja viranomaistahojen kanssa kommunikoinnin kehittämisessä. Kisaan osallistuneet visualisoivat rekisteritietojen mallidatan pohjalta, miltä omien tietojen esittäminen kuntalaistilillä voisi näyttää. Tilille on hahmoteltu viestittelyä, asiointia, kalenteri ja eri viranomaisten keräämää tietoa yhdessä paikassa.

Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Jesse Tielisen ja Roberto Aarnion ehdotus ”Metsä” sai noin puolet annetuista äänistä. Yleisöäänestyksen toiselle sijalle nousi Joonas Pesonen Itä-Suomen yliopistosta työllään ”Muita herätteitä” ja kolmanneksi Joanne Wong Tampereen ammattikorkeakoulusta työllään ”All Around Me”.

Joonas Pesonen: Muita herätteitä
Joonas Pesonen: Muita herätteitä
Joanne Wong: All Around Me
Joanne Wong: All Around Me

Valtiovarainministeriö, Väestörekisterikeskus ja Aalto-yliopiston Media Factory järjestivät yhteistyössä ”Kaikki minusta”-kilpailun, joka oli osa Kansallista palveluarkkitehtuuriohjelmaa (KAPA).

KAPA-ohjelman puitteissa uudistetaan muun muassa Suomi.fi-palvelu vuoteen 2017 mennessä. Jo julkaistun beta.suomi.fi:n yhteydessä on uusi versio kansalaistilistä rakentumassa tämän vuoden loppuun mennessä.

Mitä sinä haluaisit kansalaisen ja/tai kuntalaisen asiointitilillä hoitaa? Mitkä toiminnallisuudet toivoisit mukaan tilille? Minkä asian eniten toivot asiointitilin ratkaisevan? Mitä tietoja sinusta saisi mielestäsi tilillä olla? Minkä visualisointi sinua miellyttää?

Tutustu lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*