turku.fi finalistien joukossa

Turku.fi on mukana ensimmäistä kertaa järjestettävässä Blue Arrow Awards –kisassa kamppailemassa digitaalisen alan parhaista palveluista, tiimeistä, ihmisistä ja koodista. Turku on finalistina kategoriassa ”Epic Purchasing” yhdessä K-Ruoka-mobiilisovelluksen ja veikkaus.fi:n kanssa.

Mikä oikein on Blue Arrow Awards? Kisan tarkoituksena on nostaa digitaalisen alan arvostusta ja tuoda esiin onnistumisia. Yleensä it-toteutukset ja –hankinnat ylittävät uutiskynnyksen vain, jos kustannukset ovat karanneet käsistä tai tehty tuote on osoittautunut vähemmän onnistuneeksi. Tämän vuoden esimerkkejä ovat vaikka valtion it-hankinnat tai Apottiin liittyvä uutisointi.

Blue Arrow Awards -julkistus
Epic purchases -kategorian juryyn kuuluva Vesa Teikari esitteli finalistit.

Turku.fi:n kategoriassa painopiste on onnistuneessa hankinnassa (Epic purchasing), jossa yhteistyö asiakkaan ja toimittajan välillä on toiminut hyvin, ja kaikki osapuolet hyötyvät. Avoin viestintä ja selkeät tavoitteet, jotka ylitetään, ovat olleet menestyksekkäässä toteutuksessa lopputuloksena.

Turku pääsi finalistien joukkoon ennen kaikkea ansiokkaan toimittajayhteistyön ansioista. Turku.fi-verkkopalvelun hankintaa ja toteutusta siivitti avoimuus ja ketteryys niin toimittajien kanssa tarjouspyyntövaiheesta lähtien kuin sekä asukkaiden kanssa tietoa ja kokemuksia keräten.

Varsinaisen rakentamisen aikaan kolme Drupal-toimittajaa eli Citrus/Avoltus, Druid sekä Wunderkraut työskentelivät avoimesti kommunikoiden, yritysten koko osaamisen ja tietämyksen Turun hyväksi hyödyntäen. Tiivis yhdessä tekeminen näkyi myös esimerkiksi eri firmojen tekijöiden koodiin ristiintarkistamisena.

En tiedä paljonko ainutlaatuisesta yhteistyöstä on perua drupal-yhteisön tiiviistä tiedonjaosta yleensäkin, yritysten innokkaasta asenteesta yhdessä tekemiseen ja maailman parhaan turku.fi:n rakentamiseen sekä upeiden tekijöiden kemioiden osumisesta yksiin.

Syyllä tai perusteella ei lopulta ole väliä, mutta viime vuosi ja toivottavasti myös tulevat, ovat olleet ilo tehdä intohimolla yhdessä parasta mahdollista.

Juryn perustelut:

Turku.fi

City of Turku began an open RFI phase intending to get the right candidates to respond. With public tenders there are not so many possibilities to affect the companies responding, but the RFI was drafted in such a way as to attract companies with strong agile working methods. RFI gave out the impression of a project which is not carved in stone but rather leaving room for chosen experts to suggest their take on the project.
Supplier screening and selection was a great success despite the challenges and restrictions in public sector purchasing legistlation. Multi-vendor management model was able to produce the best in all the vendors i.e. well managed pool of vendors turned out more than the sum of the actors. Collaboration, trust and transparency in the roles and responsibilities acted as the key success factors in the outstanding results.

– Blue Arrow Awards jury of Epic Purchases

Epic purchasing –luokan lisäksi Blue Arrow Awards -kisassa on 6 muuta:

  • Societal influence
  • Customer experience
  • Robust code
  • Disruption
  • Propellerhead
  • Best performing team

Ensimmäistä kertaa järjestettävään kisaan tuli noin sata osallistumisilmoittautumista. Muissa kategorioissa finalisteina ovat muun muassa Ylen Uutisvahti, 112-sovellus, Yrityskylä ja DiacorPlus sekä Lupapiste.

Epic purchases –kategorian päätuomarina toimii Mikael Jungner, ja voittajat julkistetaan 26.5.

Pidetään siis peukkuja, jotta turkulais-helsinkiläiselle tekijäjoukollemme sataa kunniaa.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*