Turku.fi on jälleen astetta saavutettavampi

turkufi-esteettomyys

Paremman navigoinnin ja kontrastin lisäksi ruudunlukija auttaa jälleen esimerkiksi afaatikkoja ja huonommin kirjoitettua tekstiä hahmottavia tutustumaan turku.fi-sisältöihin.

Vuoden 2015 hektisessä turku.fi:n rakennusvaiheessa pakollisten toiminnallisuuksien valmistuminen jyräsi esteettömyysvaateet. Verkkopalvelun lähtökohta ja tavoitetila olivat kunnialliset ja tulevan EU-lainsäädännön vaateiden mukaiset, mutta ketterästi kehittäen tuoteomistajana priorisoin ne alemmas kuin kaikkia palvelevat kriittiset toiminnallisuudet.

Saimme arvokkaita ohjeita ja näkemyksiä jo beta-vaiheessa paikalliselta Kynnys ry:ltä, joka on aina aktiivisesti auttanut ja kommentoinut kaupungin rakenteilla olevia palveluja.

Ketterän kehittämisen pyhässä kolminaisuudessa tehtävät työt, aika ja resurssit tasapainoilevat, ja vuosi sitten palveleva kokonaisuus versiolla 1.0 oli olennaisempi kuin perustoimintojen viimeistely ihan kaikkia optimaalisesti palvelevaksi.

Vuoden 2015 syksyllä Annapura Oy:llä teetetty raportti auttoi löytämään ratkaisut tiedossa olleisiin haasteisiin. Suurimmat vaikeudet liittyivät sivustolla navigointiin, tekstikokoon ja kontrastiin.

Nyt vihdoin huomioidut ongelmat on kampitettu ja syyllisyydentunto on hieman helpottanut, kun verkkopalvelu palvelee kattavammin kaikkia ja täyttää EU-säädökset paremmin.

Anteeksi ja olkaa hyvät.

Lue lisää

Kirjoittaja toimi DriveTurku-hankkeessa verkkopalveluprojektin projektipäällikkönä ja turku.fi:n perustoiminnallisuuksien osalta tuoteomistajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*