”You must be the change you wish to see in the world”

TFO_2017_CHANGE4_1600x820

Kuva: Seilo Ristimäki

Turun filharmonisen orkesterin Suomen satavuotisjuhlavuoden suurtuotanto “You must be the change you wish to see in the world” eli Change on saanut oman osionsa Turun filharmonisen orkesterin nettisivuille. Samalla Change-sarja on myös saanut oman visuaalisen ilmeensä, johon kuuluu tärkeänä osana muutosta ja rauhaa kuvaava origamijoutsen.

Verkkosivujen osio toimii koko vuoden alustana sarjan tapahtumille ja syventävälle aineistolle. Sivuosioon tuotetaan audiovisuaalista materiaalia, toimitettuja tekstejä, nostoja sosiaalisesta mediasta ja lisätietoa konserteista ja luennoista. Osion tavoitteena on toimia aktiivisena ja aktivoivana alustana, jossa tapahtuu läpi vuoden. Hankkeeseen osallistuu ja tulee osalliseksi konserttien ja muiden tapahtumien kautta tuhansia turkulaisia, ja nettisivujen kautta hankkeen tavoitteena on tavoittaa yleisöä laajemminkin ympäri Suomea ja maailmaa maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Change-osio

#change2017

Nettisivujen Change-osio antaa yleisölle mahdollisuuden syventää tietämystään ja ajatuksiaan sarjan teemoista orkesterin ja yhteistyökumppaneiden oheisaineiston avulla. Nettisivujen lisäksi orkesteri käyttää sosiaalista mediaa osallistavana kanavana, jossa yleisön on mahdollista keskustella ja twiitata tunnisteella #change2017 sarjan teemoihin liittyen. Ulkoasultaan modernien sivujen tarkoitus on osaltaan myös tavoittaa uusia yleisöjä, kasvattaa orkesterin tunnettavuutta ja lisätä yleisön tunnetta kokonaisvaltaisesta elämyksestä, joka jatkuu konserttisalin ulkopuolellakin.

Voiko musiikilla muuttaa maailmaa?

“You must be the change you wish to see in the world” eli Change nostaa esille musiikin avulla kansainvälisiä humaaneja teemoja, jotka kytkeytyvät kansakuntamme historiaan, nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen ja ottavat kantaa yleiseen rauhattomaan maailmantilanteeseen.

Changeen kuuluu vuoden 2017 aikana kuusi kokonaisuutta, joihin jokaiseen kuuluu konsertti, luento ja oheistapahtumia. Tammikuun konsertissa kuullaan Beethovenin 9. sinfonia, huhtikuussa Šostakovitšin Leningrad, toukokuussa Stravinskyn Kevätuhri, elokuussa Wagnerin Parsifal, syyskuussa Goreckín Surullisten laulujen sinfonia ja marraskuussa Pauliina Isomäen Vuorisaarna-oratorion maailman kantaesitys. Kaikille avoimessa luentosarjassa taiteen ja tieteen asiantuntijat pääsevät ääneen.

Change toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston, Turun kaupunginkirjaston ja nuorisopalvelujen, Donner-instituutin, Turun AMK:n, Turun musiikkijuhlien ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa. Changen osio Turun filharmonisen orkesterin nettisivuille toteutettiin yhdessä Citrus Solutionsin kanssa.

Kirjoittanut TFO:n projektisihteeri Paula Kahtola.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*