Harrastehaku kokoaa yhteen Turun seudun harrastustarjonnan

Harrastehaku on avoin kaikenlaisille harrastuksille. Kuva: Joonas Mäkivirta

Uudistunut harrastehaku palvelee käyttäjiään aikaisempaa paremmin. Tavoitteena on täyttää harrastehaku paitsi kaupungin, myös erilaisten yhdistysten järjestämillä harrasteilla. Tämän vuoksi seuratoimijoille onkin tarjolla tukea harrasteiden syöttämiseen kesän aikana.

Pelkästään Turussa on liki 190 000 asukasta ja 3658 eri yhdistystä. Kun näihin lukuihin lisää vielä lähiseudun kunnat ja yhdistykset, on Turun seudun harrastustarjonta melkoinen. Numeroiden valossa voisi ajatella, että harrastuksia ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia löytyisi kiinnostuneille helposti, mutta siitäkin huolimatta sopivan harrastuksen löytäminen esimerkiksi lapselle voi olemassaolevasta tajonnasta olla melkoisen työn takana.

Harrastehaun kehittäminen

Ratkaisua harrastusten ja potentiaalisten harrastajien kohtaamiseen kehitettiin jo aiemmin tapahtumakalenterin yhteyteen liikunnan palvelukeskuksen aloitteesta. Harrastusten hakemiseen liittyi kuitenkin huomattavasti enemmän kommervenkkejä kuin tapahtumien hakuun, joten harrastehaun ensimmäisen version elinajasta käteen jäi lähinnä hyviä kehitysideoita ja kokemuksia.

Nyt toisen version ilmestyttyä tilanne on jo parempi tarkempien hakuehtojen myötä. Halutessaan voi esimerkiksi hakea ainoastaan taiteeseen ja kulttuuriin tai musiikkiin liittyviä harrastuksia tai yhteisöllistä toimintaa. Samalla hakukriteeriksi voi asettaa kohderyhmän, esimerkiksi lapsiperheet, jolloin erilaisia lapsiperheille suunnattuja musiikkiharrastuksia pystyy vaivattomasti vertailemaan keskenään. Haku mahdollistaa myös ainoastaan ilmaisten tai aloittajille suunnattujen harrastuksien hakemisen.

Kehitystyö jatkuu

Harrastehaun kehittämisessä ovat olleet mukana erityisesti liikuntapalvelukeskuksen asiantuntijat. Harrastehakua on testattu sekä käyttäjien että eri alojen palveluohjaajien kanssa. Myös seura- ja yhdistystoimijoilta on saatu arvokasta palautetta. Tilaa parannuksille kuitenkin on ja nyt käytössä olevan version tarkoituksena onkin toimia portaana seuraavalle versiolle. Palautetta tämänhetkisestä versiosta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen driveturku@turku.fi tai antaa kasvotusten esimerkiksi harrasteiden lisäämisen tukityöpajassa Hub Turun tiloissa kesän aikana (lisätietoja alempana).

Harrastehaku nostaa esille monipuolisesti erilaisia harrastuksia.

Opastusta harrasteiden lisäämiseen

Erilaisten seurojen ja yhdistysten toimijat voivat liittää oman tahonsa järjestämiä harrasteita harrastehakuun maksutta. Toiveissa on, että tulevaisuudessa harrastehaku toimisi kaikenlaisten harrastusten ja harrastajien kohtauspaikkana ja innostaisi myös vielä harrastusmaailman ulkopuolella olevia mukaan monipuoliseen harrastusmaailmaan.

Harrasteiden lisäämiseen on mahdollista saada tukea kesän aikana toimivassa tukityöpajassa Hub Turun tiloissa osoitteessa Brahenkatu 6 (sisäpiha, ns. Wiklundin valopiha). Paikalle voi tulla aikaa varaamatta, mikäli harrasteen syötössä järjestelmään on ongelmia.

Apua on saatavilla:

  • ke 21.6. kello 12–14
  • ke 28.6. kello 16–18
  • ke 26.7. kello 16–18
  • to 27.7. kello 16–18
  • ke 2.8. kello 16–18
  • to 3.8. kello 16–18

Mukaan työpajaan tarvitset joko omalla koneellasi tai tikulla seuraavat tiedot: Harrasteen nimi, tarkat ajat (päivämäärät ja kellonajat) jolloin harrastusta järjestetään, harrastuspaikan osoite, järjestäjän yhteystiedot sekä harrastukseen liittyvä kuva (jonka julkaisemiseen on oikeus).

Harrasteita voi hakea sekä vapaasanahaulla että valmiiksi määritellyistä osioista.

Linkit ja lisätiedot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*