Valtio ohjaa toimintaa – kunta kitisee?

Runsas vuosi on kulunut kansallisten palveluarkkitehtuuriratkaisujen, KaPA-lain asettamisesta. DiPaKe heräsi toimimaan heti asettamisen jälkeen. Mutta mitä kaikkea olemme vuoden aikana ehtineet tekemään?

Palvelutietojen siirto palvelutietovarantoon (PTV)

Turun kaupunki sai Valtiovarainministeriöltä rahoituksen palvelutietojen integroimisesta yhteisten tietojen varastosta PTV:hen. Tämä toteutus säästi sisällöntuottajien työtä, sillä sen myötä sisällöntuottaja syöttää kerran tiedot julkaisujärjestelmään (tässä tapauksessa turku.fi), josta se automaattisesti siirtyy PTV:hen. Jos tätä integraatiota ei olisi tehty, niin tiedot jouduttaisiin kirjoittamaan kahteen kertaan: ensin julkaisujärjestelmään ja sitten vielä erikseen PTV:hen.

Integraatioprojekti on jo päättynyt, mutta muutokset rajapinnassa ja tietomallien eroavaisuuksissa työllistävät edelleen.

 

Suomi.fi-maksut ja Suomi.fi-tunnistus

Turun kaupunki oli ainoana kuntatoimijana mukana Valtiokonttorin verkkomaksamispalvelun pilotoinnissa. Muut pilotissa mukana olleet olivat MML ja Trafi. Turun kaupunki ei tyytynyt ottamaan pilottiprosessiin vain maksamista, vaan otti siihen mukaan myös tunnistamisen. Ensimmäiseksi myyntikohteeksi valikoituivat lisärakentamisen kartat. Kokonaisprosessi julkistettiin 12.10. ja pilotoinnin jatkokohteet on jo otettu työn alle. Vielä tämän vuoden puolella liikunta- ja kulttuuripalveluiden käyttöön oikeuttavan seniorirannekkeen pääsee lataamaan verkossa.

KaPA-lain velvoitteiden täyttäminen jatkuu kiivaana vuonna 2018. Verkko-ostamista laajennetaan asteittain eri tuotteisiin ja Suomi.fi-viestit otetaan käyttöön. Viesteistä, maksamisesta ja tunnistamisesta on lisätietoa eSuomi.fi:ssä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*