Thursday, October 24, 2013 klo 12:08

Kesä 2013 muisteloja

“Syyssäiden vaihdellessa ajatukset vievät vielä välillä lämpimään kesään. Fortuna-korttelin kesäohjelma toteutettiin nyt kolmannen kerran, edeltäjiensä tapaan monipuolisena ja erilaisia yleisöjä houkuttelevana. Tapahtumia järjestettiin Petreliuksen pihassa 12 kappaletta, ja ne vetivät yleisöä yhteensä n. 3400 henkeä. Esityksissä nähtiin ja kuultiin monenlaista kulttuuritarjontaa: laulelmia, rockia ja klassista musiikkia, tanssia, sirkusta, stand upia, kirjallisuutta ja oopperaa. Lisäksi rakennettiin kulkuenukkeja ja pidettiin designmyyjäiset.

Erityisesti mieleen jäi Fortunan juhannus, joka keräsi lukuisan joukon eri-ikäisiä turkulaisia viettämään juhannusaattoa keskellä kaupunkia. Aluksi rakennettiin ja nostettiin juhannussalko, jonka jälkeen pantiin jalalla koreasti ja seurattiin kansantanssiryhmän esityksiä. Aattoilta jatkui erilaisin musiikkiesityksin, jotka myös tanssittivat.
Ohjelmaa järjestettiin tänä kesänä paljolti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, kumppaneina esimerkiksi Turun Musiikkijuhlat, Down By the Laituri, Aura of Puppets, Cirque Dracula, Sylvi Salonen ja Turku Rock Academyn. Kellariravaintolat järjestivät pihaan entiseen tapaan viihtyisän ravintolaterassi Kahvila Pesulan.”

Muistelemista harjoitti projektipäällikkö Anu Juva Turun Seudun Kehittämiskeskuksesta (etunimi.sukunimi@turku.fi)

Kesän tapahtumista vastasi ansiokkaasti Sami Blomberg

 

Wednesday, November 7, 2012 klo 12:59

Välaikatietoa korttelin suunnitelmista

Heipä hei

Fortuna-korttelin ympärillä tapahtuu paljon yleisölle näkymättömiä asioita. Käytännössä tämä tarkoittaa rakennusten korjaamiseen liittyvien suunnitelmien fiilaamista, laskelmien tekemistä ja palavereja – tavoitteena saada kiinteistöosakeyhtiö perustettua ja päästä korjaamaan ihania korttelin rakennuksia. Tällaiseen siis keskitytään tällä hetkellä. Tiloista kiinnostuneet yrittäjät voivat olla yhteydessä minuun. Kerään teidän tietonne ja laitan infoa aina kun sitä tulee.
Iloa ja valoa kaikille. Palataan!

Aino Ukkola, Turun Seudun Kehittämiskeskus

Thursday, September 6, 2012 klo 8:44

Syksy tulee

Takana on mahtava kesä, ainakin mitä tulee Fortunakorttelimme tapahtumiin. Ja toki muutenkin. Korttelissa oli kesän aikana 15 tapahtumaa ja arviolta 5000 kävijää yhteensä. Ei huono! Yhä useammat ihmiset tulivat tutuiksi korttelin kanssa ja nauttivat maksuttomista tapahtumista. Niitä oli mahdollista järjestää Turun kaupungin ja Euroopan Aluekehitysrahaston rahoituksella, jee.

Korttelin kehittäminen jatkuu edelleen. Parasta aikaa tehdään valmisteluja kiinteistöyhtiön perustamiseksi kortteliin. Kiinteistöyhtiö lähtee sitten korjaamaan korttelin rakennuksia. Tässä blogissa informoimme jatkossa korjaamiseenkin liittyviä asioita. Mukava on olla kehittämässä Turun keskustaan meidän kaikkien yhteistä korttelia!

Kesän ja tapahtumien loputtua lähti myös tuottajana toiminut Raisa Pänkäläinen, nyyh. Hän oli loistava tapahtumatuottaja ja innovatiivinen työkaveri. Jo toisena kesänä meillä oli nappirekrytointi Humakin kulttuurituottajaopiskelijoiden parista. Kaikkea hyvää Raisalle ja edelliskesänä tuottajana toimineelle Ellinoora
Uusikartanolle.

Minuun voi olla yhteyksissä Fortunakorttelin juttuihin liittyen – palataan!

Aino

etunimi.sukunimi@turku.fi.

Monday, August 20, 2012 klo 10:56

KIITOS!

Viime torstaina vietettiin sitten Fortuna-kesän 2012 päätöspippaloita ja komiaa olikin! Nyt voin huokaista helpotuksesta ja kertoa, että ei kertaakaan, siis EI KERTAAKAAN, tapahtumien aikana satanut vettä! Vettä saattoi sataa kaatamalla ennen tahi jälkeen, mutta ei koskaan tapahtumien aikana. Se on aikamoinen saavutus, kun ajattelee kuinka sateinen kesä on ollut. Mutta se siitä.

Torstaina Turussa tapahtui joka kulmalla jotakin hauskaa ja mielenkiintoista! Mutta oli kiva huomata, että Fortuna-korttelissakin riitti yleisöä ihan mukavasti. Viimeisen yhtyeen aikana puhuttiin jo sadoista henkilöistä – mahtavaa!

How, What & Whykertajat

Illan aloitti siis Marionettiteatteri Mundo esityksellään Prinsessa Ruusunen. Marco Pinto osaa käsitellä nukkejaan todella taidokkaasti ja on muutenkin hyvä esiintyjä! Uskon, että lapset viihtyivät hyvin, vaikka esitys venyikin sovittua hieman pidempään. :)

Marionettiteatteri Mundo: Prinsessa Ruusunen

 
Aurinkobaletti toi Fortunaan pätkiä heidän tulevasta syksyn ohjelmistosta.

Aurinkobaletti

 

Aurinkobaletti

 

 
Päätösillan musiikista vastasivat Sami Joensuu ja  How, What & Whykertajat. Joensuun musiikki sopi Fortunaan hienosti ja yleisössä näkyi kaikenikäisiä Taiteiden yön viettäjiä. Whykertajien reggae iloittelu sai kaikille paikalla olleille varmasti hyvän mielen ja hymyn huulille. Vihdoin Fortunassakin tanssittiin ihan sydämen kyllyydestä! Reggae on tosi okei.
 

Sami Joensuu

 

How, What & Whykertajat

 

Ja ilman yleisöähän kaikki tapahtumat olisi hivenen tylsempiä...

 
 Kiitos siis kaikille Fortunassa kesän aikana vierailleille – toivottavasti tarjonnasta löytyi jokaiselle sopivaa katsottavaa ja kuunneltavaa! Se ainakin oli tarkoitukseni. Nyt kun on hieno kesä takana, tervetuloa syksy sitten vaan! Fortuna-kortteli tästä kehittyköön aina vaan paremmaksi ja paremmaksi!

Thursday, August 16, 2012 klo 7:30

Viimestä viedään!

Hui, kääk, iik, o ou. Tänään on käsillä kesän viimeinen tapahtuma Fortunassa… Mihin tää kaikki aika katosi? Noh, onhan meillä ollut ihan mahtava kesä, 15 erilaista tapahtumaa ja tuhansia kävijöitä! Mutta tänään – kerran vielä poijjaat! Marionettiteatteri Mundo aloittaa Fortuna-korttelin Taiteiden yön esittämällä sadun Prinsessa Ruususesta, Aurinkobaletti jatkaa pätkällä tulevasta syksyn ohjelmistosta ja loppu ilta vietetään musiikin parissa! Sami Joensuu vetää akustisen setin ja turkulainen reggae yhtye How, What & Whykertajat saavat kunnian olla kesän 2012 viimeisiä esiintyjiä Fortunassa!

Hyvä ilta tulossa, sinne siis hop hop!

 

Friday, August 3, 2012 klo 11:32

Huumoria olla pittää

Hupsista heijaa, edellisestä kirjoituksesta on mennyt jo kaksi viikkoa! Kiirettä kai se sitten on pitänyt…Tässä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä! Turku Modern valtasi Fortunan muutama viikko sitten ja valtasikin hyvin – piha oli tupaten täynnä varsinkin Karri Koiran esiintyessä. Designmyyjäiset toivat taas Fortunaan mielenkiintoisia tuotteita tyynyistä koruihin, vinyylikulhoista tuoleihin! Mikäs siinä oli ostoksia tehtäessä, kun Dj Goatboy soitteli kesäisessä säässä päivään sopivaa musaa ja kahvila Pesulassa sai nauttia vaikka jääkylmän lonkeron.

Tämän viikon stand up räjäytti taas potin, piha oli täydempi kuin koskaan aikaisemmin tänä kesänä. Jape Grönroos toimi tällä kertaa MC:n roolissa ja sai lämmitettyä yleisön nauruherkäksi. Varsinkin tauon jälkeen Japen jutut ei voinut jättää ketään kylmäksi :D

Jape Grönroos

 

 

 

 

 

 

 

 

Riku Sottisen Lieksan kulmilta peräisin oleva huumori upposi myös turkulaisiin kuin kuuma veitsi voihin! Allekirjoittanutkin sai jälleen kerran nauraa vatsansa kipiäksi – että ihan mukava työpäivä.

Riku Sottinen

Illan kruunasi Heli Sutela, jonka showta moni oli tullutkin katsomaan. Myös Kumman kaa -sarjasta tuttu nainen ei pettänyt yleisöään eikä aplodeista ollut tulla loppua! :D

Heli Sutela

Iltahan ei suinkaan tähän vielä päättynyt vaan instrumentaali rockia veivaava turkulainen Kiveskives hyppäsi lavalle stand upien jälkeen. Energiaa pojilla riittää, eikä huumoria tästäkään puuttunut. Juuri esikoisalbuminsa julkaissut yhtye pisteli menemään ainakin biisit Budapest, Varkausvakuutus ja Löylyvalssi.

Kiveskives

Mutta mitäs sitten? Se on jo elokuu ja silti tuntuu ettei kesä ole vielä edes alkanut!? Fortunassa tapahtumia on jäljellä enää 3 (!?) Apua. Joten eiköhän oteta kaikki irti nyt sitten näistä jäljellä olevista tapahtumista! Huomenna kortteliin pörhältää vieraita Virosta, Unkarista, Bosniasta ja Puolasta kun Tanssiva Turku -kansantanssifestivaali vierailee myös meillä. Ryhmillä on säestäjät mukanaan, eli nyt olis mahdollisuus kuulla myös muiden maiden perinteikästä musiikkia! Kello 14.00 siis Fortunaan huomenna lauantaina. Ryhmien jälkeen esiintyy vielä suomalainen Hulla Hó -kansanmusiikkiyhtye!

Ensi keskiviikkona olis luvassa odotettu leffa-ilta Fortuna-korttelissa! Alkuun katsotaan lapsillekin sopiva Rölli ja Metsänhenki ja myöhemmin Turussa kuvattu komedia Hulluna Saraan. Uutta Rölliähän kuvataan juuri nyt Turussa, joten ajankohtainen leffa tuo, vaikkakin on vuodelta 2001. Hulluna Saraan ilmestyi vuonna 2011 ja siinä on myös ulkomaalainen tähtinäyttelijä mukana, mm. Lost sarjastakin tuttu Emile de Ravin! Harvemmin sitä pääsee ulkoilmassa katselemaan leffoja – kannattaa käyttää siis tämäkin tilaisuus hyväksi…Kunhan ei vaan satais vettä…

 

Thursday, July 19, 2012 klo 14:41

Tää on runoo ja räppii

Tsuippadui hei! Ihan järjettömän loistava ilta eilen, nymmää hehkutan! Ei satanu (pakollinen säämaininta), yleisöä oli taas pihan täydeltä (kiitos teille kaikille), esiintyjät oli mahtavia (täydelliset valinnat, vaikka itte sanonkin) ja vaikka meikäläisen silmäpussit alkaa tässä vaiheessa kesää roikkua jo polvissa, pääkoppaan on ilmestynyt kolo kun kalautin kalloni johonki kiireessä ja jokaista lihasta s-ä-r-k-e-e, ni mää olen onnellinen :) Järjettömän nopiaan on aika kulkenut,  9 tapahtumaa jo takanapäin, 6 enää jäljellä – huhhuh. Täytynee nauttia jäljellä olevista sitten oikein olan takaa. Mutta nyt jaarittelut sikseen ja itse asiaan. Eiliseen meinaa. Nyt taas ne, jotka eivät eilen ilmaantuneet paikalle, aijaijai mitä menetitte, aijajaijaiii!

Otso Helasvuo, tuo turkulainen nuori runoilijalupaus, avasi illan ja hienosti avasikin. Tiukka vartin mittainen setti Helasvuon runoja selvästi ihastutti yleisöä ja tästä oli hyvä jatkaa jo pitemmän uran runoilijana tehneen Jysky Ihalaisen settiin. Ihalainen oli valinnut runojensa taustalle musiikkia ja se toimi, anteeksi kirosana, ihan helvetin hyvin runojen tukena. Myönnän, että en runoutta kovin hyvin tunne, mutta Ihalaisen runot ja koko esitys oli mielestäni todella vaikuttava. Päällimmäisenä jäi mieleen viimeinen runo, jossa tanssitettiin vähän jokaista… Ja kappas, googletin vähän ja tässäpä teille:

Runollisia tunnelmia myös valokuvina:

Otso Helasvuo

 

Jysky Ihalainen

 

Jysky Ihalainen

 

Illan rap anti alkoi Kajon, kaksinkertaisen rapin Suomen mestarin keikalla. Kajo tarjoili yleisölle biisinsä erikoiskokoonpanon voimin; akustiset kitarat huolehtivat taustoista ja naisenergiaa löytyi tuplauksissa. Ihan keikan päätteeksi Kajo pääsi näyttämään taitonsa freestylessa ja sehän oli aika kovaa settiä! Ihan oikeaan osoitteeseen nuo mestaruudet ovat menneet!

 

Kajo

 

Kajo erikoiskokoonpanon kera

 

Piha täyttyi entisestään kun illan viimeinen keikka alkoi lähestymään. Tunnelma oli odotuksesta hieman jännittynyt, mutta Graciaksen noustua lavalle dj:nsä kanssa, fiilis nousi yläilmoihin. Ujoa kansaa kun ollaan, niin ihan heti jengi ei uskaltautunut lavan eteen, mutta Graciaksen kehoitukset auttoivat tähänkin! Huippu keikka, Graciaksen flow on todellakin sulavaa ja taustat tyylikkäitä. Kyllä tätä(kin) kelpasi kuunnella ja katsella.
 

Gracias

 

 

Gracias

 
Lauantaina 21.7, eli tän viikon lauantaina, ylihuomenna siis, ohjelmassa olis Turku Modern 2012! Fortuna-korttelin ohjelma alkaa klo 14.00 ja kestää iltakymmeneen. Luvassa ihan huippukamaa; Karri Koira, Loft Apartment, Kiki Pau, Eero Johannes ja Ricardo! Eikä tääkään maks mittään! Että mars kohti Fortunaa viikonloppunakin!

 
Tässä vielä pieni kevennys loppuun:

Kyllä tuottajankin täytyy välillä levätä

Saturday, July 14, 2012 klo 13:20

Wiidakon ihastelua

Turku on aina ollut yksi Wiidakon suosikkikohteista. Jo menomatkalla sinne ihastelua herättää joka ikinen kerta Salon tienoilla kaukana eteläisessä horisontissa siintävä kirkko (tai linna). Tuo mystinen kohde jäi kuitenkin tälläkin kertaa lähemmin kokematta. Ihastelua nostatti myös Turun komeimmalla paikalla sijainnut keikkapaikka eli Fortuna-kortteli. Nostalgisempaa ihastelua puolestaan sai aikaan välittömässä läheisyydessä sijainnut ravintola, jonka paikalla sijaitsi muinoin keikkapaikka, missä Wiidakko soitti ensimmäisen Turun keikkansa joskus kahdeksan vuotta sitten. Kiitokset näistä kokemuksista. Toivottavasti myös te tykkäsitte ja ostitte levyjämme keikkamme innoittamana vähintään kuusi per henkilö. Nähdään taas!!

-Wiidakon ukit-

Friday, July 13, 2012 klo 12:32

Fiilistelyä ja teinifanitusta

Kyllä olis kannattanut keskiviikkona rynniä Fortunaan, oli meinaa sen verran kovaa settiä jokaiselta bändiltä Fortuna Rocks! tapahtumassa. Mulla näyttää olevan jokaisessa kirjoituksessa jotain höpinää säästä, niin eipä tehdä poikkeusta nytkään. Elimme siis vapinassa ja pelossa ennen tapahtumaa, kun oli niin jumalattoman epävakainen sää iltapäivällä. Onneks iltaa kohden selkeni, eikä tarttenu kaivaa sateenvarjoja laukusta! Mut silti luulen, että moni jätti tulematta kolean sään vuoksi. Pöh. Mutta se siitä.

Antti Kokkomäki & Tammikuun Lapset aloittivat illan sopivan tunnelmallisesti ja vahvasti, yleisö ainakin näytti viihtyvän! Niinkuin Kokkomäen biossakin mainitaan, kuusihenkinen Tammikuun Lapset todellakin täydentää laulajan tulkintaa laajalla soitinvalikoimalla. Aivan loistavaa! Täältä näin voit kuunnella tuotoksia: http://soundcloud.com/anttikokkomaki

Antti Kokkomäki & Tammikuun Lapset

 
Antero Lindgren oli mulle henkilökohtaisesti se odotetuin orkesteri, eikä tarvinnut todellakaan pettyä. Bändi oli viime lauantaina Ruisrockin Louna-lavalla ja tiesin kyllä mitä odottaa – brucespringsteenmäistä fiilistelyä, helevetin hyviä biisejä ja vahvaa tulkintaa. Soittivat kaikki biisit mitä olin toivonut (en siis bändiltä, vaan ihan omissa ajatuksissa toivoin että soittaisivat..)! Ai että Mother biisi on kova, check it jos et viel muka oo. This is an order. Ja tänne näin: http://anterolindgren.com/
 

Antero Lindgren

Antero Lindgren

 
Turkulainen vaihtoehtorock yhtye Stanley pisti sitten ihan toisen vaihteen silmään – nupit kaakkoon ja rokki raikaamaan. Bändissä on lähiaikoina vaihtunut muutama miehistön jäsen ja tää keikka olikin sitten ensimmäinen laatuaan tällä kokoonpanolla. Bändin materiaalin hyvin tuntien ja monia keikkoja nähneenä, ei tarvinnut pettyä tähänkään! Uudet biisit kuulosti just siltä niinku pitääkin ja vanhoissa oli se ydin jäljellä. Tutustu nyt hyvä ihminen tähänkin yhtyeeseen! Venom! Ja tuolta noin: http://www.stanleyband.net/

Stanley

 
 
Vaikka Wiidakon pojat niin kauhiasti toivoivat olevansa Ruisrockin Rantalavalla soittamassa ruotsinlaivojen lipuessa ohitse, lavaenergia oli tallessa laivojen puutteesta huolimatta! Mä tykkään Wiidakon biiseistä ja laulajan äänestä, Odessa ja Antaa siltojen vain palaa on ihan ihkuja kipaleita. Ja moni muu niistä uuden levyn piiseistä. Tuli vähän teinifanitus fiilis kun harvoin sitä enää mistään innostuu :) Mut tää ilta oli ihan extrajees. Ja vielä: http://www.wiidakko.com/
 

Wiidakko

 
 

Wiidakko

 
 
Tänään korttelissa tanssitaan LieveILMIÖN tahdissa ja ens viikolla luvassa on Runoo ja Räppii! Ja hei, melkein kaikki Ruisrockissakin esiintyneet artistit käy näköjään myös Fortunassa, kun sunnuntaina Louna-lavalla vetänyt Gracias astelee Runoo ja Räppii illan päätteeksi Fortuna-lavalle!! Ihan tajutonta sanon mää. Runoudesta vastaa turkulainen nuori lupaus Otso Helasvuo, sekä pidemmän uran runoilijana tehnyt tamperelainen J.K Ihalainen. Toinen rap artisti on kaarinalainen, kaksinkertainen rapin Suomen mestari Kajo! Tästä ei oikeesti taas vois kattaus kauheesti paremmaks mennä. Sinne siis, satoi tai paistoi. Nyt hyvää viikonloppua ihmiset ja menkäähän tsekkaa LieveILMIÖN anti tänään kuudesta eteenpäin. piste. ja moi.
 

Thursday, July 5, 2012 klo 13:00

Tupa täynnä

 

No huh huh, olipa se ilta eilen! Niinkuin Facebookissakin jo ehdin hehkuttaa – taisi tulla tämän kesän yleisöennätys! Stand up vetää porukkaa kuin häkä, jo kuuden aikaan kesäkahvila Pesulan terassi alkoi olla ääriään myöten täynnä ja puoli seitsemän jälkeen oli melkein turha enää havitella istumapaikkoja. Kaukaa viisaat olivat ottaneet omat retkituolit mukaan, aivan loistava idea elokuun stand up -iltaa ajatellen!

Sopu sijaa antaa..

 

Ja jengi näytti viihtyvän, Tommi Mujunen aloitti seremoniamestari tyyliin vähän lämmittelemään yleisöä ja äkkiäkös Mujunen löysikin auringonpaahduttaman kansan naurunappulat! Pete Kosonen jatkoi omaan varmaan tyyliinsä ja yleisöllä oli hauskaa – mullakin meinas unohtua kuvaaminen kun piti nauraa niimpal kauhiast. Oli ehkä yks hauskimmista työpäivistä ;) Onneks muutama kuva sentään tallentui kameran muistikortille! Tässä maistiaisia.

Tommi Mujunen

 

Pete Kosonen

 

Illan odotetuin koomikko oli tietenkin Pirjo Heikkilä. Pirjon ajoittain aika ronski huumori näytti vetoavan Fortuna yleisöön ja FB lupauskin toteutui: kyllä myö sitten naurettiinki!

Pirjo Heikkilä

 

 Illan päätteksi saimme kuulla tuoretta turkulaista rockia The Morning Prey:ltä!

The Morning Prey

Ensi viikolla vuorossa onkin sitten Fortuna rocks! tapahtuma, jossa esiintyy neljä aivan turbohyperextra mahtavia bändejä; turkulaiset Stanley ja Antti Kokkomäki & Tammikuun Lapset, indie rock yhtye Wiidakko sekä lauantaina Ruisrockissakin esiintyvä Antero Lindgren!!

Stanleyn melankolinen vaihtoehtorock on ihastuttanut vuosien varrella monia. Hetken hiljaiselon jälkeen Stanley kiersi Eurooppaa keväällä 2012 sekä julkaisi kesäkuussa uuden sinkun ”Venom (Intoxicate Me)”. Folk/pop musiikkia soittava Antti Kokkomäki on koonnut ympärilleen kuusi henkisen orkesterin Tammikuun Lapset, joka täydentää Kokkomäen vahvaa tulkintaa laajalla soitinvalikoimallaan. Suomenkielistä indie rockia soittava Wiidakko on julkaissut kolme täyspitkää albumia, joista tuoreimman ”Wiidakko” vuonna 2011. Siltä lohkaistu sinkku ”Odessa” pääsi tehosoittoon myös YleX:lle. Antero Lindgren on suurelta yleisöltä piilossa ollut lahjakkuus. Lindgrenin sielukas ja tunnelmallinen tulkinta vetää sanattomaksi, debyyttilevyä ”Mother” onkin kutsuttu jopa vuoden 2012 parhaaksi levyksi!  

Tätä iltaa ei myöskään kannata missata!!