Thursday, October 24, 2013 klo 12:08

Kesä 2013 muisteloja

“Syyssäiden vaihdellessa ajatukset vievät vielä välillä lämpimään kesään. Fortuna-korttelin kesäohjelma toteutettiin nyt kolmannen kerran, edeltäjiensä tapaan monipuolisena ja erilaisia yleisöjä houkuttelevana. Tapahtumia järjestettiin Petreliuksen pihassa 12 kappaletta, ja ne vetivät yleisöä yhteensä n. 3400 henkeä. Esityksissä nähtiin ja kuultiin monenlaista kulttuuritarjontaa: laulelmia, rockia ja klassista musiikkia, tanssia, sirkusta, stand upia, kirjallisuutta ja oopperaa. Lisäksi rakennettiin kulkuenukkeja ja pidettiin designmyyjäiset.

Erityisesti mieleen jäi Fortunan juhannus, joka keräsi lukuisan joukon eri-ikäisiä turkulaisia viettämään juhannusaattoa keskellä kaupunkia. Aluksi rakennettiin ja nostettiin juhannussalko, jonka jälkeen pantiin jalalla koreasti ja seurattiin kansantanssiryhmän esityksiä. Aattoilta jatkui erilaisin musiikkiesityksin, jotka myös tanssittivat.
Ohjelmaa järjestettiin tänä kesänä paljolti yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, kumppaneina esimerkiksi Turun Musiikkijuhlat, Down By the Laituri, Aura of Puppets, Cirque Dracula, Sylvi Salonen ja Turku Rock Academyn. Kellariravaintolat järjestivät pihaan entiseen tapaan viihtyisän ravintolaterassi Kahvila Pesulan.”

Muistelemista harjoitti projektipäällikkö Anu Juva Turun Seudun Kehittämiskeskuksesta (etunimi.sukunimi@turku.fi)

Kesän tapahtumista vastasi ansiokkaasti Sami Blomberg

 


Ei kommentteja
Jätä kommentti


*