Muistatko, mitä kolmen koon hoito tarkoittaa?

Laskettelukausi on parhaimmillaan ja ilmassa on ajoittain jopa keväistä tuntua, mikä houkuttelee kävelyretkille ja luontoon nauttimaan raittiista ilmasta. Vielä riittää intoa lunastaa uudenvuoden lupauksia ja kammeta itsensä salillekin. Vaan sanovat, ettei urheilija tervettä päivää näe. Yleisin liikunta- ja urheiluvammoista on nyrjähdys tai venähdys, jossa yleensä nilkka nuljahtaa ja seurauksena on kipu ja mahdollisesti turvotus. Usein selvitään kolmen koon hoidolla, kipulääkityksellä ja levolla. Muistanemme kaikki, mitä kolmen koon hoito tarkoittaa? Kyllä. Kylmä, koho ja kompressio.

Loma innostaa liikkumaan. Yleisin liikunta- ja urheiluvammoista on nyrjähdys tai venähdys. Usein selvitään kolmen koon hoidolla, kipulääkityksellä ja levolla. Kuva: Esko Keski-Oja / Turun kaupungin kuvapankki

Lue loppuun

Auta meitä auttamaan sinua

Olet marjastamassa metsässä ja kaadut niin pahasti, että et pääse enää liikkeelle. Olet ajamassa lomamatkalla autoa ja yhtäkkiä edessäsi kaksi autoa ajaa kylkikolarin. Olet kaverin mökillä ja huomaat, että vastapäätä oleva mökki palaa. Miten voit tietää tarkasti missä olet? Hätätilanteessa suosittelemme soittamaan hätäpuhelun 112 Suomi -appsin kautta. Miten 112 Suomi -mobiilisovellusta käytetään ja miten se käytännössä toimii?

Lue loppuun

Löytääkö apu luoksesi?

Oli synkkä ja myrskyinen yö. Puut taivuttelivat varsiaan kadun ylle kuin sanoen, etteivät ne halunneet vieraita. Katulamppujen valot kävivät taistelua märän asfaltin kanssa, joka ahneesti koetti imeä kaiken lamppujen suoman valon. Yhtäkkiä kiistan halkoi ambulanssin kimeä ujellus ja valon ja pimeyden sodan keskelle ilmestyi sinisiä valoja. Ujellus ja välke menivät menojaan. Tai eivät sittenkään. Pian ne palasivat takaisin, hidastivat ja lähtivät ryömimään eteenpäin. Sitten ne yhtäkkiä pysähtyivät ja ambulanssi ajoi tien laidalla seisovan talon pihaan. Myrskyn ulinaa lukuun ottamatta hiljaisuus palasi tielle.

Lue loppuun

Ei hätäpäivää, kun muistat 112

112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. 112-päivä muistuttaa myös hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä. Hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa.

Lue loppuun

Värderingar och servicenivå

Det samhälle vi lever i förändras hela tiden och just nu står vi inför en av de största förändringarna någonsin. Men oavsett alla landskapsreformer, tilltar sekulariseringen och mångfalden nationaliteter ökar i vårt land. Allt detta ställer också stora krav på oss inom räddningsverket när vi skall leva upp till våra gemensamma värderingar. Vi vill vara yrkesskickliga, snabba och jämlika i hela Egentliga Finland. Dessa värderingar skall styra våra handlingar till att hjälpa människor i nöd. I dagens läge ställs man ofta helt konkret inför situationer där våra värderingar ställs på prov. I dessa situationer gäller det att inte vara trångsynt utan att med öppet sinne försöka förstå och respektera att människor kan vara annorlunda, att de tänker på ett annat sätt och har ett annat sätt att vara på. Trångsynthet beror oftast på okunskap och rädsla.

auto_arvot

Man kan hitta våra värderingar på klistermärken på våra bilar.

Lue loppuun