Älä jätä ilotuliteturvallisuutta Kohtalon käsiin

Elämässämme tapahtuu asioita, joihin emme pysty vaikuttamaan. Asioita, jotka ovat vaikeita, surullisia ja joista selviytymiseen menee monenlaisia resursseja sekä asioita, jotka ovat iloisia, positiivisia ja joista ammennamme voimaa vähemmän hyviin päiviin. Antakaamme näille tapahtumille tässä yhteydessä nimi Kohtalo.

ilotulitus2015-teatteri

Vaikka emme voikaan aina valita asioita, joita elämämme vastaamme asettaa, pystymme valitsemaan tavan suhtautua niihin. Kun keskitymme omaan suhtautumiseemme asioihin, kykenemme ainakin jonkin verran vähentämään negatiivisten asioiden vaikutusta mielentilaamme.

Tämän lisäksi on asioita, joiden suhteen voimme päättää kokonaan, tapahtuuko niitä vai ei. Puutumme siis niiltä osin Kohtalon työhön. Vaikutamme siihen, vietämmekö seuraavat päivät sairaalassa vai oman kodin lämmössä. Menemmekö loman jälkeen töihin terveenä ja levänneenä vai olemmeko sairaslomalla ja jatkamme siitä fysioterapiaan. Voimme vaikuttaa siihen, millaisen roolin Kohtalo ottaa meidän elämässämme.

Kun vuosi jälleen kohta vaihtuu uuteen, on jokaisen kohdallaan syytä valmistautua siihen huolella. Raketit voi paitsi jättää kauppaan, myös ampua niitä siten, ettei Kohtalolla ole töitä. Raketteja ampuessasi perehdy Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ohjeisiin ilotulitteiden ampumisesta ja ennen kaikkea, noudata niitä. Ohjeet löydät täältä.

Pienillä toimenpiteillä ja riskit huomioiden voimme ratkaisevasti vaikuttaa siihen, miten oma ja läheistemme vuosi 2016 alkaa. Voimme oleellisesti vaikuttaa siihen, ovatko sormemme ja näkömme tallella. Voimme myös oleellisesti vaikuttaa siihen, onko näin myös jälkikasvumme kohdalla. Voimme vaikuttaa oleellisesti siihen, kuinka työllistetty Kohtalo on meidän viettäessämme uutta vuotta.

Ratkiriemusta ja Kohtalotonta uutta vuotta kaikille!

Lue lisää ilotulitteiden käsittelystä pelastuslaitoksen verkkosivuilta:

Terveisin, Maarit

Terveisin, Maarit

 

 

Tutustu Maaritiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*