Hidasta ajo(i)ssa!

Koulukatu, Turku, elokuisena iltapäivänä 2014 klo 15.45

Niin, siellä niitä taas on liikenteessä. Hitaita, varomattomia ja piittaamattomia kiusankappaleita. Ikähaarukka 7-98. Yhtään ei katsota sivuilleen, kävellään tien yli mistä sattuu eikä kunnioiteta muita tielläliikkujia. No, liipaisenpa tuosta kurat mummon vihannesostoksiin, niin eiköhän opi liikuttamaan väsynyttä lonkkaansa rivakammin.

Toinen porukka on nämä nuoret. Valutaan valoista ihan kuinka tykätään ja paiskotaan roskat maahan. Pullamössösukupolvi tosiaan. Vanhuksia ei kunnioiteta yhtään ja ne tämän maan sentään meille ovat tehneet. Minä sen sijaan olen tehnyt elämässäni sen verran töitä, että minulla on varaa muutamaa mummoa ojentaa. Ja minulla on kiire.

Ole varovainen liikenteessä- hidasta ajoissa!

Ole varovainen liikenteessä – hidasta ajoissa!

Perheelliset. Aivan oma lukunsa. Miksei niille perusteta omaa kommuunia, jossa voisivat sitten vertailla kakkapyllyjen tuotoksia ja lykätä niitä kärryjään toistensa tielle ja varpaille. Voisivat lässyttää toisensa pyörryksiin.

Ja tuostapa sitten taas kiilasi bussi eteen ilman vilkkua tietenkin ja ollaan niin kuin omistettaisiin koko kaupunki. No, voin kertoa, että minun tulotasoni on vähintään kolme kertaa niin hyvä, kuin jonkun ratinvääntäjän. Se on kuulkaa niin, että meikäläisellä pitäisi olla oma kaista. Siinä voisi toki muutkin hyvät kuljettajat ajaa, mutta kun sellaisia ei taida muita olla.

Minä alan olemaan aika väsynyt siihen, että aina joutuu varomaan muita, jotka eivät tiedä, kuinka täällä liikenteessä käyttäydytään. Ei mikään ihme, että lääkäri määräsi verenpainelääkityksen ja kyseli rintakivuista: eihän täällä kukaan normaali ilman sydänkohtausta selviä.

Ehän omalla toiminnallasi aiheuta liikenteessä vaaratilanteita.

Ethän omalla toiminnallasi aiheuta liikenteessä vaaratilanteita.

Tuosta vielä huitaisen menemään, ei ne nyt niin kauan ole vielä punaisena nuo valot olleet. Kunpa tuo pikkuihminen ei nyt heti vihreillä ryntää suojatielle…

Koulukatu, Turku, elokuisena iltapäivänä 2014 klo 15.45

Naapurikaistan kuskilla näyttää olevan pinna kireällä. Nyt se ajaa päin punaisia ja siellä odottelee pieni ihminen, jolle juuri syttyi vihreät valot…

Koulukatu, Turku, elokuisena iltapäivänä klo 15.46

-”Hätäkeskus”
-”Ritva Laaksonen Turusta Koulukadulta hei. Tässä ajoi henkilöauto päin punaisia ja se osui suojatiellä pieneen poikaan. Täällä tarvittaisiin nyt apua”.

Tarinan kulku on fiktiivinen, mutta kuitenkin ihan liian usein totta.

HIDASTA!

Terveisin, Maarit

Terveisin, Maarit

 

 

 

 

Tutustu Maaritiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.