Huolla ja hävitä käsisammutin oikein

Monessa kotitaloudessa on omatoimisesti hankittu käsisammuttimia. Käsisammutin on hyvä väline, jolla alkavan palon saa nopeasti sammutettua.

Oikein huollettu käsisammutin toimii tositilanteessa.

Yhtä tärkeää kuin sammuttimen hankinta on se, että sammutin toimii, kun sitä hädän hetkellä tarvitaan. Kunnossapidolla ja sammuttimen sijoittelulla varmistaa sen, että sammutin on toimintavalmiina, kun sitä tarvitaan. Paras sijoituspaikka sammuttimelle on poistumisreitin varrella, oven vieressä seinään kiinnitettynä. Usein vaahtosammutin on kotitaloudessa jauhesammutinta käytännöllisempi, koska se sotkee vähemmän. Aiemmin blogissamme palotarkastaja Eerik Virtanen on valottanut hyvin, mikä sammutin sopii mihinkin paikkaan.

Käytön kannalta on myös tärkeää, että kaikki asukkaat tietävät, missä sammutin on ja kuinka sitä käytetään. Käyttöohjeet kannattaa siis lukea ja sijoituspaikka valita hyvin näkyvältä paikalta. Kotiin hankitut sammuttimet tulisi tarkistaa kahden vuoden välein.

Kun sammutin sitten vanhenee voi sen hävittää viemällä jätekeskukseen. Turun alueella sammuttimia otetaan vastaan kaikilla lajitteluasemilla ja jätekeskuksissa. Lisäksi monet myyjät ottavat vastaan vanhoja sammuttimia. Lounais-Suomen Jätehuollon asemilla sammuttimien vastaanotosta peritään 6 euron käsittelymaksu.

Lisätietoja

Blogissamme vilahtelee vierailevia blogikirjoittajia, joista tällä kertaa on vuorossa palotarkastajamme Jarkko Jääskeläinen.

Terveisin, Jarkko

”Aloitin vuoden alusta palotarkastajana Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella ja täytyy sanoa, että työ on erittäin mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Saa tutustua joka päivä uusiin asioihin ja ihmisiin. Ikää mittarissa 37 on vuotta. Joskus puolipakolla pohjoisesta Turkuun siirtynyt savolainen. Harrastuksia olisi enemmän kuin aikaa niitä toteuttaa. Tärkeimpinä mainittakoon rintamamiestalon ikuisuusremontti, VPK-toiminta ja kaikenlainen eräjormailu. Lomalla monesti löytää itsensä jostain metsiköstä joko kahden lapseni kanssa tai itsekseen. Tee-se-itse henkisyys vahvasti läsnä kaikessa tekemisessä. Pihassa onkin monenlaista keskeneräistä projektia ja ”melkein” valmista viritelmää.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.