Kalenterin tuotot hyväntekeväisyyteen

Kun tarpeeksi haluaa, pystyy mihin vaan. Vuoden alussa minua pyydettiin kollegani toimesta kumppaniksi projektiin, jonka tavoitteena oli julkaista Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ensihoidon kalenteri vuodelle 2015. Kalenterin tuotto oli tarkoitus lahjoittaa kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Tuntuihan se aikamoiselta urakalta, mutta koska urakan lopputuloksena olisi upea kalenteri sekä rahaa sitä kipeästi tarvitseville, lupasin lähteä mukaan.

kuva1

Seuraavat kuukaudet koostuivat sähköposteista, puheluista, rekrytoinnista, kuvauksista, suunnittelusta ja etenkin uudelleen suunnittelusta. Mukaan voi laskea myös muutaman kerran totaalista turhautumista. Kertaakaan ei silti tuntunut siltä, että olisi halunnut antaa periksi, ei edes pientä hetkeä. Kaiken hässäkän ja säätämisen tuloksena saimme aikaan kalenterin, jonka suhteen ei tehty pienintäkään kompromissia ja jonka takana saatoin seistä ylpeänä. JS Disainin Jere Satamo toteutti kamerallaan sen vision, joka minulla ja Hannalla oli, ja lopputulos oli huikea.

Kalenteri herätti paitsi paikallisen, myös kansallisen median huomion ja se tuntui hyvältä. Paikallisradion haastattelun jälkeen tuntui siltä, että olimme saaneet aikaan jotain merkittävää. Merkittävää siksi, että olimme todistaneet kaikille epäuskoisille, että projektimme on toteutettavissa ja vieläpä korkealaatuisesti. Olimme tehneet työmme käyttäen siihen ainoastaan vapaa-aikaamme, saaneet apua ja tukea uskomattomalta määrältä ihmisiä ja uskoneet asiaamme. Olimme uskoneet itseemme ja asiaamme.

kuva2

Parasta koko projektissa oli kuitenkin se, että me, kaksi tavallista ensihoidon työntekijää, olimme aikaansaaneet jotain konkreettista, jonka avulla autetaan lapsia ja eläimiä. Kumpikaan meistä ei kuuna päivänä pystyisi omista varoistaan lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen sellaista summaa, kuin mitä kalenterin tuotolla pystyisi. Kun siis seuraavan kerran sanot, ettet itse voi tehdä mitään konkreettista lasten ja eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi ja parantamiseksi, osta Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ensihoidon kalenteri 2015 tai tee vastaava itse ja lahjoita sen tuotto parhaaksi katsomallesi kohteelle. Sen jälkeen sinusta tuntuu samalta, kuin meistä: kun tarpeeksi haluaa, pystyy mihin vaan.

Kiitos Hannalle, joka pyysi minut kumppanikseen upealle matkalle. Hanna on aito ja hieno ihminen, jonka tahtoa auttaa voi vain ihailla ja kunnioittaa.

Terveisin, Maarit

Terveisin, Maarit

 

 

 

 

Tutustu Maaritiin

4 thoughts on “Kalenterin tuotot hyväntekeväisyyteen

  1. Haluaisin tiedustella menekö tuotto siis Suomen lapsi ja eläinjärjetöill?

  2. Hei haluaisin tietää koska ja mistä kyseisen kalenterin saa ostaa. Haluan tukea teidän hyvää asiaa erittäin mielelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.