Kansainvälistä toimintaa CTIF:ssä

CTIF (Comité technique international de prévention et d’extinction du Feu) on kansainvälinen järjestö, jonka tehtävänä on vaihtaa kokemuksia palontorjunnasta, hätäavusta ja pelastuksesta kansainvälisellä tasolla. CTIF perustettiin Pariisissa vuonna 1900, ja tänä päivänä järjestössä on mukana 30 maata ja 50 järjestöä.

Jäsentensä kautta CTIF edustaa yli 5 miljoonaa palomiestä ympäri maailman. Pelkästään Euroopassa CTIF:n toimintaan osallistuu 650 000 nuorta. CTIF:n tavoitteena on edistää, helpottaa ja kehittää teknistä ja tieteellistä yhteistyötä palontorjunnan ja sammuttamisen saralla sekä ihmisten ja eläinten pelastamisessa onnettomuuksien tai luonnonmullistusten jälkeen. Lisäksi järjestö haluaa luoda ja ylläpitää hyviä suhteita eri maiden pelastustoimen edustajien välillä yhdenvertaisuuden ja rauhanomaisen yhteistyön periaatteita noudattaen.

Foton: Salo FBK, 2013

Kuva: Salon VPK 2013

CTIF:n työ tapahtuu komiteoissa ja työryhmissä. Työryhmien tehtävänä on laatia työohjelmia CTIF:n elinten toiminnanohjausta varten, julkaista artikkeleita ja antaa yleishyödyllisiä lausuntoja teknisistä, tieteellisistä ja käytännön asioista. Alalla kerätään jatkuvasti ja perusteellisesti tietoa, sekä julkaistaan tilastotietoa maailmanlaajuisesti. Tällä tavoin halutaan tutkia ja jakaa tieteellistä, teknistä ja käytännön tietoa ja kokemusta sekä laatia asiaankuuluvia suosituksia.

CTIF järjestää joka neljäs vuosi niin kutsutut palokuntien olympialaiset, joihin osallistuu yli 3 000 aikuista ja 600 palokuntanuorta. Suomessa järjestetään vuosittain sekä aikuisille että nuorille suunnattuja CTIF-kilpailuja. Tänä vuonna kilpailut järjestettiin Taivassalossa viime viikonloppuna. Kilpailuihin osallistui naisten, miesten ja nuorten joukkueita koko maasta. Kilpailut toimivat samalla karsintakilpailuina kansainvälisiin kisoihin, jotka järjestetään seuraavan kerran Itävallan Villachissa vuonna 2017.

Varsinais-Suomen nuorisojoukkueet suoriutuivat hienosti ja ottivat kolmoisvoiton, minkä johdosta kolme nuorisojoukkuetta alueeltamme edustaa Suomea Itävallassa ensi kesänä. Nuorten sarjassa voiton vei kahdesta palokunnasta yhdistetty joukkue, Kaarinan-Herralan VPK. Toiseksi sijoittui Åbolands brandkårsförbundin tyttöjen joukkue ja kolmanneksi Salon VPK. Naisten sarjassa Taivassalon VPK sijoittui toiseksi, ja miesten A-sarjassa Taivassalon VPK saavutti upeasti kolmannen sijan. Onnittelemme hyvistä sijoituksista ja toivotamme onnea ensi vuoden kisoihin Villachiin!

Hälsningar, Tobbe

Terveisin, Tobbe

 

Tutustu Tobbeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.