Kesä tyrmää

Paljon odotettu kesä on täällä! Lomat alkaa ja sää (toivottavasti) lämpenee. Samalla kun riemu valtaa mielet, tuo kesä taas uutta kiirettä ensihoitoon. Mitäkö tällä tarkoitan ja miten voisit välttää sudenkuopat?

Kesäisin tulee törmättyä erilaisiin haavoihin, huonovointisuuteen, liialliseen humalaan, pahoinpitelyihin. Kun varot ja varaudut, niin kesästäsi tulee miellyttävämpi.

kesäkuva

Mä tänään lähden, otan mukaan mitä tarvitsen…

Kun lähdet mökille tai muualle viettämään ansaittua vapaa-aikaa, pidä huoli että matkalaukussasi on muutakin kuin vettä väkevämpää.

Varsinkin lämpiminä kesäpäivinä on syytä muistaa juoda tarpeeksi, alkoholitonta juotavaa. Pidä myös huoli syömisestäsi, näin heikko olo ei pääse yllättämään ennen aikojaan.

Aurinko porottaa ja vaatteet vähenee. Levitä aurinkorasvaa, jotta vältyt palamiselta. Auringossakin voi polttaa itsensä todella ikävästi. Mikäli näin käy, pidä huoli nesteytyksestä ja hoida auringonpolttamaa ihoa. Hoito riippuu siitä, miten pahasti olet itsesi polttanut.

Alkoholilla on valitettavasti monesti osuutta tapaturmiin tai tapahtumiin, jotka johtavat ensihoidon tarkistukseen. Ensihoitoa työllistävät liika humaltuminen, ns. tyrmäystippojen saantien epäilyt, pahoinpitelyt ja esimerkiksi palovammat. Kavereiden on syytä pitää huolta toisistaan, eikä jättää kaveriaan oman onnensa nojaan vaikka oma ilta täten loppuisikin aiemmin.

Kotona tai lomapaikalla kannattaa olla mukana esimerkiksi laastareita, sidostarpeita ja särkylääkettä, jotta pystyt itse hoitamaan pienet haavat tai edellisillan juhlinnasta aiheutuneen päänsäryn. Asiat, jotka eivät vaadi ensihoitoa.

Mikäli kuitenkin käy niin onnettomasti, että tarvitset ensihoidon tai muun viranomaisen apua, niin pidäthän huolen, että tiedät sijaintisi. Mökeillä olisi hyvä olla osoite ja/tai koordinaatit mökin seinällä, jotta muutkin osaavat ohjata avun oikeaan osoitteeseen, mikäli omistajalle sattuu jotakin.

Kesä on tuonut useimmille hymyn kasvoille, hyvä niin. Pysytään ilon fiiliksissä, niin ei joudu seuraavana päivänä ihmettelemään tekosiaan sairaalan (tai putkan) tiloissa! 😉

Terveisin, Sohvi

Terveisin, Sohvi

 

 

 

 

Tutustu Sohviin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*