Kiss kiss – Miten saisin kissan puusta?

Mitähän nuo tuolla alhaalla huutavat ja huitovat, no en viitsi mennä alas katsomaan. Jos lähtevät pois, saatan mennä alas, kun tilanne rauhoittuu.

Toisaalta täältä ylhäältä näkee hienoja maisemia, eikä täällä mitään hätää ole… Alas pääsee jos haluaa.

Näin todennäköisesti miettii kissa, joka on jostain syystä päättänyt mennä puuhun kuluttamaan aikaansa. Tämä aika voi olla todella pitkäkin, jopa viikon. Paraisilla on kuulemma kissa, joka viettää yleensä puussa viikon kerrallaan ja tulee tämän jälkeen alas. Tutkimattomat ovat kissojen tiet ja ajatukset… Kissa ei varmasti tule alas puusta, jos puun alla huudetaan ja ihmetellään. Kun tilanne rauhoittuu, kissa saattaa tullakin alas − harvoin on kissoja löydetty puuhun jääneenä.

Pelastuslaitoksen resurssit ovat varsin rajalliset kissan puusta alas avustamiseen. Jos puun vieressä on tie, parkkipaikka tai muu riittävän kestävä maa-alue noin 10 metrin etäisyydellä, on mahdollista, että isolla ja painavalla nostolava-autolla pääsee riittävän lähelle, jotta kissan pääsee mahdollisesti hakemaan alas.

Tämä kissa ei ehkä omin avuin puusta alas pääse, mutta muut Sakkeukset löytävät lähes aina itse tiensä alas puusta.

Tämä kissa ei ehkä omin avuin puusta alas pääse, mutta muut Sakkeukset löytävät lähes aina itse tiensä alas.

Jos puun lähelle ei pääse autolla, palomies ei lähde kiipeämään puuhun kissan perässä putoamisriskin vuoksi. Tikkaiden avullakin kiipeäminen sisältää paljon riskejä ja pelastustehtävissä pitää aina miettiä riskin suuruutta saavutettuun etuun nähden. Jos riski on turhan suuri, tehtävä täytyy jättää suorittamatta ja miettiä muita vaihtoehtoja.

Toinen vaihtoehto on yrittää ruiskuttaa kissan lähelle vettä suihkuputkella ja ohjata kissaa alaspäin. Tämä ei välttämättä aina onnistu, vaan kissa saattaa pelästyä ja kiivetä vain korkeammalle. Näinkin on käynyt. Joskus puu on jopa kaadettu, jotta kissa on saatu alas. Puun kaatamisessa on omat riskinsä myös kissalle, joten en suosittele tätä vaihtoehtoa.

Kuten sanottua, kissoilla ei ole yleensä suurempaa hätää puussa, jos ne pääsevät liikkumaan siellä vapaasti. On ollut tapauksia, jossa kissa on jäänyt jumiin oksan hankaan ja silloin eläin tarvitsee apuja päästäkseen irti.

Tämä kisu on puolestaan valinnut näköalapaikakseen turhan vaarallisen paikan ja soitto palokunnalle oli paikoillaan.

Tämä kisu on puolestaan valinnut näköalapaikakseen turhan vaarallisen paikan ja soitto palokunnalle oli paikallaan.

Omalla toiminnalla kissan voi saada puusta seuraavilla tavoilla:

Jätä kissa rauhaan puuhun riittävän pitkäksi aikaa ja anna kissan tulla alas omalla tahdillaan. Ei siis kannata päivystää puun juurella ja huudella.

Toinen vaihtoehto on jättää puun juurelle kissan himoitsemaa herkkuruokaa ja odottaa rauhassa.

Jos kissa ei kuitenkaan suostu tulemaan alas puusta muutaman päivän kuluessa, niin voitte soittaa asiasta pelastuslaitoksen viesti- ja johtokeskukseen 02 263 3111. Selvitellään sitten, mitä voitaisiin tehdä, yleensä ei ole yksikään kissa puuhun jäänyt. 🙂

Terveisin, Mika

Terveisin, Mika

 

 

 

 

Tutustu Mikaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.