Kun pelastuslaitos digijunan kyytiin hyppäsi…

Huh, muutto uuteen kotiin vihdoin takana. Naantali vaikuttaa ihanan idylliseltä pikkukaupungilta ja saaristolaistyyliin sisustettu rintamamiestalo tuntuu jo kodilta. Ajan patinaa nähnythän se tosin on, pintaremonttihommiin tässä vielä pääsee. Pistorasiat näyttävät ainakin olevan alkuperäiset ja keittiö kaipaa uudistusta. Milloinkahan täällä on muuten nuohottu? Seinätikkaat näyttivät huojuvan siihen malliin tuulessa, että tuskin nuohooja sinne on viime aikoina uskaltautunut..

Olisipa nyt ammattilainen neuvomassa, saisikohan pelastuslaitokselta apua? Mutta miten sinne nyt saisi yhteyden, eihän tässä hätänumeroonkaan voi soittaa…

nuohous_tikkaat_1600

Kuulostaako tutulta? Hätätilanteessa toivottavasti jokainen osaa soittaa hätänumeroon 112, jolloin sinivilkut rientävät paikalle apuun. Mutta entä kun avuntarve on kiireettömämpää ja esimerkiksi kodin turvallisuus huolestuttaa?

Pelastuslaitos tarjoaa pelastus- ja ensihoitopalvelujen lisäksi myös turvallisuuspalveluja, joka sisältää muun muassa neuvontaa paloturvallisuusasioissa. Pelastuslaitos on yhteydessä riskikohteisiin, mutta neuvontaa saa jokainen sitä tarvitseva. Palveluprosessi voi alkaa myös asiakkaan yhteydenotosta pelastuslaitokseen.

Tärkein olet sinä, asiakas!

Tänä keväänä asiakaspalvelumme uudistuu, kun uudet verkkosivumme pongahtavat maailmalle kesäkuun alussa. Verkkosivuja suunnitellessamme olemme pitäneet mielessä sinut, asiakkaamme. Sivujen tärkein tehtävä on tarjota sinulle palveluitamme sekä ohjeita turvallisempaan arkeen helpossa muodossa. Käyttö onnistuu jouhevasti totta kai myös kännykällä tai tabletilla surffaillessa. Kaikki palvelut eivät ole heti saatavilla verkkosivuilta tilaamalla, mutta se on tavoitteemme tulevaisuudelle. Muistathan silti, että hätätilanteissa soitetaan aina ja edelleen hätänumeroon 112!

Myös sosiaalinen media liittyy uusiin verkkosivuihin näkyvästi – uutisointimme ajankohtaisista asioista sekä turvallisuusasioista jakaantuu sosiaalisen median ja verkkosivujen välillä. Uusilla verkkosivuilla voitkin seurata kätevästi kaikkia sosiaalisen median kanaviamme. Mutta löytyy somesta myös asiakaspalvelua. Keväästä alkaen voit esimerkiksi keskustella sometarkastajan kanssa pelastuslaitoksen Facebook-sivuilla.

Beta-versio avataan huhtikuussa

Tervetuloa siis tutustumaan, toivottavasti pidät näkemästäsi!   (Ja jos et, kerrothan siitäkin. Kehitämme palveluitamme parhaamme mukaan palautteenne perusteella.)
Beta-versio verkkosivuista avataan jo huhtikuun puolivälissä. Beta on kehitysversio, jonka sisältöä ja toiminnallisuuksia kehitetään edelleen. Julkaisemalla Beta-version haluamme varmistaa palvelun toimivuuden ja saada palautetta käyttäjiltä jatkokehitystä varten. Beta-sivuille asennetaan käyttäjäkysely, joten autathan meitä vastaamalla siihen vieraillessasi sivuilla.

Huomioithan, että Beta on ainakin aluksi tarjolla ainoastaan suomeksi. Ruotsin- ja englanninkieliset versiot julkaistaan myöhemmin.

Pelastuslaitoksen verkkosivu-uudistus on osa Turun kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämisohjelmaa DriveTurkua. Vaikka verkkosivut luodaan isäntäkaupunki Turun siivellä, ovat verkkosivut kaikkien Varsinais-Suomen kuntalaisten yhteiset. Saat siis samat palvelut pelastuslaitoksen verkkosivuilta, asuitpa sitten Turussa, Salossa tai vaikkapa Paraisilla.

Terveisin, Maria

Terveisin, Maria

Blogissamme vilahtelee myös vierailevia blogikirjoittajia, joista tällä kertaa on vuorossa pelastuslaitoksen tiedottaja Maria Nykyri.

Viestintäalan yleismimmi Jantunen, joka päätyi pelastusalalle sattumalta. Kokee tärkeimpinä asioina työssään turvallisuusasioiden markkinoinnin sekä viestinnän sujuvuuden kehittämisen niin punaisten muurien sisä- kuin ulkopuolellakin.

Vapaa-ajalla liikkuu mielellään luonnossa. Sopivasti nörtti. Reissussa aina, kun mahdollista. Uusien asioiden kokeilu pitää elossa. Ikuinen optimisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*