NouHätä! 2017 – Unohtumaton kokemus

”Ne jotka pääsevät alkukarsinnoista läpi, pääsevät Lietoon aluekisoihin viettämään hauskaa päivää ja syömään hamppareita.” – Pia-ope.

Siitä se sitten lähti, varma voitontahto ja ehdottoman varma fiilis siitä, että sinne halutaan lähteä, me kolme Charlien Enkelit yhdessä. Ihan jo ala-asteelta lähtien ollaan oltu parhaita kavereita. Joten siis meidän välillä synkkasi ainakin hyvin.

Kuullessamme NouHätä!-kisasta, haluttiin siis ehdottomasti mukaan. Hampparit olivat kuitenkin melko mitätön osa ilosta kun näin jälkeenpäin ajattelee sitä, mitä kisa kaiken kaikkiaan tarjosi.

Varsinais-Suomen aluekisasta lähdettiin hakemaan voittoa, ja sehän tuli!

Järjestetyn alkukarsinnan me voitimme. Voittaminen tuntui niin superhienolta! Saimme Pialta kaikki mahdolliset oppimateriaalit ja tietenkin etsimme ja lueskelimme NouHätä!-sivustoilta ja muilta sivustoilta kaikkea, mikä vähänkään liittyi ensiapuun tai paloturvallisuuteen. Myös meidän koulun entiset NouHätä!-kilpailussa olleet kilpailijat tulivat avaamaan aluekisojen sisältöä meille.

Aluekisan alkusammutusrastilla kuulemassa palautetta.

Aluekisoihin lähdettiin ihan tosissaan into piukalla ja tietenkin voittamaan. Pia ja meidän koulun vastustajat olivat luultavasti hermoromahduksen partaalla, kun saivat kuulla niin paljon meidän voitontahdosta, johon he itse eivät ehkä niinkään uskoneet. Sivusilmällä arvioimme jatkuvasti vastustajajoukkueiden tasoja ja päivitimme näkemyksiämme Pialle.

Teoriakoe ja rastit sujuivat ihan odotettua paremmin. Vielä nytkin voimme tuntea valtavat perhosvyöryt vatsassa, kun palkintojenjako aloitettiin. Kun 1 ja 2 sijaa oltiin paljastamassa, oli kyllä kaikilla niin suuri jännitys päästä varpaisiin saakka, ettei siinä aloillaan meinattu pysyä. Voitto tuli ja voi kyllä sanoa, että tunnelma oli katossa!

Kilpailu jatkui Kuopiossa

Kuopion matka oli myös sellainen, ettei sitä ihan heti unohda! Se oli ja tulee olemaan varmasti kouluajan yksi huippuhetkistä! Kaikki ei mennyt kisassa ihan nappiin, mutta voittajia oltiin jo joka tapauksessa, kun sinne asti päästiin.

14. sija tuntui isolta kolaukselta suurten odotusten jälkeen, mutta silti koko matka oli niin hieno, ettei sen annettu tunnelmaa latistaa.

NouHätä!-kampanja huipentui loppukilpailuun Pelastusopistolla Kuopiossa.

Kisan ulkopuolella tapahtuneet meille järjestetyt aktiviteetit olivat priimaluokkaa. Nälkäkään ei matkan aikana ehtinyt iskeä, kun koko ajan oli tarjolla gourmetruokaa. Myös Kuopion nähtävyydet tulivat tutuiksi, esimerkiksi Puijon torni. Lisäksi raahasimme aikuiset mukaamme shoppailemaan.

Kuopion kisa itsessään oli totta kai erityinen ja unohtumaton.

Kilpailupäivän aamu oli erittäin jännittävä. Herätys oli 6.00, kun klo 8 piti olla kilpailupaikalla valmiina teoriakokeeseen ja aamupala piti olla sitä ennen jo syötynä. Ilta meillä oli jonkin verran venähtänyt kisafiilistelyn ja jännityksen seurauksena, joten aamuherätys oli melko raskas viiden tunnin yöunien jälkeen…

Teoriakokeet suoritettiin tietokoneilla, niin että huoneessa oli meidän kanssa samaan aikaan puolet muistakin kilpailijoista ja valvojia seisoi ympäri huonetta tarkkailemassa teoriakokeen suoritusta. Luokassa oli hiiskumaton hiljaisuus ja näki kuinka kaikki keskittyivät 100-prosenttisesti.

Rastit (4) olivat ulkona. Jokaiselle kilpailujoukkueelle oli hankittu oma henkilökohtainen kuljetus siirtämään kilpailijat rastilta toiselle. Tehtävät olivat haastavia ja muutama asia jäi hampaankoloon…Olisi voitu osata paremminkin. Mukaan jäi loppuelämäksi ensiaputaitoja, jotka pysyvät tallessa toivottavasti aina.

Charlien Enkelit loppukisan rastitehtävällä.

Mukaan tarttui tärkeitä tietoja ja taitoja

Turvallisuudesta opimme runsaasti erilaisia asioita. Jos meidät olisi pistetty kisaamaan ilman mitään opastusta tai harjoittelua, emme todellakaan olisi pärjänneet. Jos olisimme esimerkiksi kolaritilanteessa asioita joita tulisi heti mieleen, olisi soittaa 112 ja mennä potilaan luokse. Emme olisi tienneet esim. sitä, että potilasta ei saa ottaa autosta pois vaan täytyy avata hengitystiet ja tukea päätä kokonaan. Olemme todella kiitollisia, että olemme saaneet mahdollisuuden oppia erilaisia turvallisuuteen liittyviä asioita, sekä siitä, että pelastuslaitos oli niin mukava ja antelias saadessamme heiltä opastusta NouHätä!-kisaan.

Parasta koko kampanjassa oli se, että näiden kisojen aikana opimme oikeasti todella paljon uusia tietoja ja taitoja. Nyt on sellainen fiilis, että osaa toimia kaikenlaisissa hätätilanteissa, oli kyseessä sitten tulipalo, auto-onnettomuus, yleinen vaaramerkki tai vaikka eloton ihminen. Nyt olemme paljon viisaampia kuin ennen kilpailua. Matkat Lietoon ja Kuopioon olivat huippuhauskoja hyvässä seurassa ja loistavissa fiiliksissä.

Toivomme, että kaikki tulevat 8.-luokkalaiset osallistuvat NouHätä!-kampanjaan, sillä se oli meille unohtumaton kokemus. Osallistumalla sekä opit valtavasti ensiaputaitoja sekä saat hauskan reissun.

Lue lisää NouHätä!-kampanjasta:

Blogissamme vilahtelee myös vierailevia blogikirjoittajia, joista tällä kertaa on vuorossa Varsinais-Suomea NouHätä!-loppukisassa edustanut Naantalin Suovuoren koulun joukkue, eli Ella Vähäpassi, Klaara Lintunen ja Maria Piirainen.

Terveisin, Klaara, Maria ja Ella

Ella Vähäpassi, 15v. (kuvassa oikealla)

”Päivittäiseksi harrastuksekseni on muodostunut jo 12 vuotta rinnallani ollut taitoluistelu. Muutamien seuranvaihdosten jälkeen luistelen tällä hetkellä Turussa. Toinen harrastukseni on sellon soitto. Perheeseeni kuuluu äiti, isä, pikkusisko ja koira.”

Klaara Lintunen, 15 v. (kuvassa vasemmalla)

”Olen harrastanut jo 12 vuotta taitoluistelua ensin Naantalissa, ja sen jälkeen menimme Ellan kanssa Turkuun. Lisäksi soitan viulua. Perheeseeni kuuluu kaksi siskoa, äiti ja isä.”

Maria Piiranen, 15 v. (kuvassa keskellä)

”Olen nuoresta iästä asti ollut todella aktiivinen. En pysy paikoillani edes viittä minuuttia. Olen harrastanut kilpauintia 10-vuotiaasta asti Raisiossa, sekä minulla on 4 vuoden voimistelutausta. Perheeseeni kuuluu pikkusiskoni ja äitini.”

Lisäksi kuvassa myös opettaja Pia Varala.

1 thought on “NouHätä! 2017 – Unohtumaton kokemus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.