Ole välkky – käytä heijastinta!

Suomalainen talvi on saapunut ja ulkona on märkää ja pimeää. Joka vuosi tähän aikaan ihmisiä muistutetaan myös heijastimista ja niiden henkeä pelastavasta vaikutuksesta. Joka vuosi viesti jättää saavuttamatta valitettavan monta ihmistä. Vai onko kyse siitä vai jostain muusta? Voisiko joskus olla kyse jopa välinpitämättömyydestä tai luottamuksesta siihen, ettei minulle mitään satu. Kiva ajatus, mutta kovin epärealistinen.

kuva1

Laita heijastin. Laita useampia heijastimia. Ihan oikeasti. Kukaan ei vielä ole vammautunut vakavasti sen takia, että olisi ollut liikaa heijastimia. Heijastin ei ole kustannuskysymys, sillä pari hyvää heijastinta maksaa muutaman euron ja hyvin pidettynä ne kestävät nuorenkin ihmisen loppuelämän. Ei huono sijoitus. Osta ainakin yksi sellainen ”läpsäytettävä” heijastin, joka on helppo vaihtaa takista toiseen. Älä luota siihen, että hyvin valaistulla tiellä sinut havaitaan, sillä märkä tie ja kirkkaat katuvalot saattavat aikaansaada sen, että huonommin valaistussa kohdassa oleva jalankulkija ei näy sitäkään vähää.

Koiranomistaja, varusta koirasi heijastimilla ja huomioliiveillä. Koira voi tehdä äkkinäisiä liikkeitä ja saattaa pompata puskasta suoraan ajoväylälle. Silloin koiran hyvä näkyvyys saattaa estää hyvinkin vakavan liikenneonnettomuuden. Jos sinä olet varustautunut hyvillä heijastimilla ja koirasi mukanaoloa on vaikea, miltei mahdoton havaita, voi koiran käydä hassusti. Jos taas koirasi loistaa kuin joulukuusi ja sinä olet se musta, näkymätön hahmo hihnan päässä, voi koirasi jäädä ilman omistajaa.

kuva3

Heijastimien käytöstä, niiden todistetusta liikennevahinkoja vähentävästä vaikutuksesta ja hyödyllisyydestä kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Se, että ihminen tietoisesti tekee valinnan olla näkymättä ja näin lisää oman ja muidenkin loukkaantumisen riskiä, tuntuu käsittämättömältä. Eihän kukaan enää autossakaan ajele ilman turvavöitä ja luota siihen, ettei kolaria satu. Kukaan ei hyppää kolme metriä korkealta kalliolta asfaltille ja ajattele, ettei minun jalkani voi mennä poikki. Miksi siis kulkisit ilman heijastinta ja saattaisit vaaraan paitsi itsesi, myös mahdollisen lemmikkisi ja mahdollisesti myös autoilijan, joka väistää sinua viime senteillä törmäten vierelläsi kulkevaan lenkkikaveriisi, jolla ei hänelläkään ollut heijastinta?

Pyöräilijä, onnittelut, kautesi näyttää jatkuvan jouluun asti. Pistä kypärä päähän, koristele kevyt – ja nopeakulkuinen pyöräsi heijastimilla. Lisäät mahdollisuuksiasi elää laadukasta elämää pitkään.

Käytä siis heijastinta!

Terveisin, Maarit

Terveisin, Maarit

 

 

 

 

Tutustu Maaritiin

1 thought on “Ole välkky – käytä heijastinta!

  1. Mun mielestä ne viivoittimen kaltaiset heijastimet ovat parhaita. Ne voi napauttaa vaikkapa jalkoihin ja käsivarsiin ja koiran valjaisiin ja hihnaan. Melkeinpä mihin vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.