Palomiehen varusteissa tarkenee

Onko tuo puku kuuma?

– On. Välillä ihan järkyttävän kuuma. Puku pitää lämmön ulkopuolella, ja toisaalta myös sisäpuolella. Kovaa fyysistä työtä tehdessä ihminen tuottaa paljon lämpöä ja se jää kaikki puvun sisään. Pitkässä rasituksessa, esim. savusukelluksessa, ruumiinlämpö saattaa nousta lähelle neljääkymmentä ja siksi työtehtävien välillä jäähdyttely ja nestetankkaus on äärimmäisen tärkeää.

blogi kuva varusteet

Palomiehen varusteissa tulee kuuma. Puku pitää lämmön ulkopuolella, ja toisaalta myös sisäpuolella. Kuva Turun päivän tapahtumasta 2015.

Mitä materiaalia se on?

– Tarkat tiedot taitavat olla valmistajan liikesalaisuuksia, mutta puku koostuu erilaisista lämmöltä, suoralta liekiltä ja pienhiukkasilta suojaavista kerroksista.

Mitä sen alla pidetään?

– Yleensä alla on asemapalveluasu eli pitkät housut ja paita. Joskus esim. salilta keikalle lähtiessä voi vetää päälleen väliasun, eli paksuhkon puuvillaverkkarin.

Mitä noissa taskuissa pidetään?

– Alushuppu, puukko, ikkunanavauskahva, handsfree virve-puhelimeen, merkkausliitu, monitoimityökalu, ikkunapuikko. Jokaisella on omat, hyväksi havaitut työkalunsa mukanaan ja niitä pidetään aina samoissa taskuissa, jotta kiireessä tavarat löytyvät, eikä tulisi klassista taskujen kaivelua keikkapaikoilla.

Kuva: Esko Keski-Oja

Varusteet pitää saada keikan tullen nopsasti päälle! Kuva: Esko Keski-Oja

Pitääkö puku vettä?

– Kyllä. Uusissa haalareissa on vedenpitävä kalvo. Kalvo lisää käyttömukavuutta melko paljon, kun päälle tuleva vesi ei enää kastele haalareita ja höyrystynyt sammutusvesikään ei tule iholle niin pahasti.

Miksi käytätte huopavuoria tai villasukkia?

– Ne ovat hyvä eriste pitämään kuuman ulkopuolella. Ne pitävät kylläkin myös lämmön sisäpuolella, ettei pääse palelemaan. 🙂

Housuissa on kiinteänä turvavaljaat, joten kattotyöskentelyä varten tai puomitikaskuskin ei tarvitse pukea erillisiä valjaita.

Housuissa on kiinteänä turvavaljaat, joten kattotyöskentelyä varten tai puomitikaskuskin ei tarvitse pukea erillisiä valjaita.

Mitä nuo housuissa olevat remmit on?

– Housuissa on kiinteänä turvavaljaat, joten kattotyöskentelyä varten tai puomitikaskuskin ei tarvitse pukea erillisiä valjaita, vaan työt voi aloittaa nopeammin.

Paljon palomiehen varusteet oikein painavat?

– Paineilmalaitteineen, kypärineen ja pukuineen varustus painaa noin 25 kiloa.

Terveisin, Otto

Terveisin, Otto

 

 

Tutustu Ottoon!

2 thoughts on “Palomiehen varusteissa tarkenee

  1. Minkä ikäisenä palomies pääsee eläkkeelle nykyään? Mulla oli viime viikon torstai-perjantai välisenä yönä 5 vaille tuli palo ja haluaisin nyt tietää miten saan toimitettuu kiitokseksi henkeni pelastamisesta kahvipaketin ja pari pakettii kääretorttuu? TE OLETTE SANKAREITA KAIKKI, SAITTE VIELÄ KOIRANIKIN ULOS HENGISSÄ ASUNNOSTA JOKA OLI JO IHAN TÄYNNÄ SAVUA KUN TULITTE LUKON LÄPI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*