Sinut on haastettu paloharjoitukseen!

Vuoden 2014 Paloturvallisuusviikko lähti käyntiin 22.11. Päivä Paloasemalla -tapahtumalla, jolloin yli 350 paloasemalla pääsi tutustumaan turvallisuusasioihin ja paloaseman toimintaan. Nyt Paloturvallisuusviikko jatkuu ja sinut on haastettu tekemään kotisi tai yrityksesi paloharjoitus paloturvallisuusviikko.fi-sivuston avulla.

mimiMinä tein vaimoni kanssa kodin paloharjoituksen. Yllätyin, etten ollutkaan huomioinut aivan kaikkea, vaikka olenkin palotarkastaja ja asumisturvallisuus on minulle tärkeä asia. Mitäkö jäi uupumaan? Meillä on koira ja kolme kissaa. Koiran saa hätätilanteessa nopeasti hihnaan, mutta entäs kissat? Harjoituksesta viisastuneina meille hankittiin sisätiloihin kissojen kuljetushäkki, jonne heidät voidaan laittaa ja kuljettaa turvaan. Nyt on voittajafiilis, kun tuokin asia on hoidettu kuntoon! Ja sainpa opetuksen, että omatkin taidot on syytä päivittää ajan tasalle, vaikka olisi kuinka alan ammattilainen.

Testaa palovaroittimet Kipinä-applikaation avulla

Paloturvallisuusviikossa on lisänä mielenkiintoinen Kipinä-sovellus, jonka voi ladata kännykkään. Sain sovelluksen avulla testattua onnistuneesti palovaroittimet ja odotan innolla miten se muistuttaa minua kuukauden päästä suorittamaan testin uudelleen.

Vaihda palovaroittimen paristo vuoden välein, esimerkiksi Pohjoismaisena Palovaroitinpäivänä 1.12.

Vaihda palovaroittimen paristo vuoden välein, esimerkiksi Pohjoismaisena Palovaroitinpäivänä 1.12. (Kuva: SPEK)

Paloturvallisuusviikko päättyykin 1.12 Pohjoismaiseen Palovaroitinpäivään. Palovaroittimet eivät ole ikuisia kuten timantit, joten ne on syytä vaihtaa uusiin vähintään kerran 10 vuodessa. Ajan saatossa palovaroitin voi menettää kyvyn savun havaitsemiseen, vaikka testinappulaa painaessa varoitin piippaisikin. Eli vanhat vaihtoon ja uudet kattoon eikä mihinkään muualle!

Jos sinulla on kotonasi tulisijoja, hanki palovaroittimen lisäksi myös häkävaroitin ja noudata siinä olevia asennusohjeita. Blogia kirjoittaessa pidin pienen tauon ja asensin uuden häkävaroittimen rikkimenneen tilalle minäkin.

Muistetaan kaikki pitää huolta itsestämme ja läheisistä, turvallisuutta unohtamatta. Mukavaa paloturvallisuusviikkoa kaikille sekä töttöröö ja hymyä huuleen!

Terveisin, Eerik

Terveisin, Eerik

P.s. Muista myös, että palo- ja häkävaroittimet on palautettava sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätyspisteisiin.

Tutustu Eerikiin

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*