Toimintoja tehostamalla voidaan tehdä hyvääkin

Tämän päivän muotisana on tehostaminen. Sana ”iskee” tajuntaan pääsääntöisesti negatiivisia ilmiöitä korostavina asioina, jotka voivat näyttäytyä esimerkiksi työilmapiirin kiristymisenä. Pitkään jatkuva tehostamisesta puhuminen johtaa myös helposti kierteeseen, jossa positiivisuuden vire ja kehittämisen halu ilmenee ainoastaan sanoina muisteltaessa mennyttä aikaa. Siksi tehostaminen-sanan negatiiviselle sävylle pitää laittaa ainakin osittainen stoppi, sillä tehostamista voidaan tehdä monella tapaa – vaikkapa työympäristöä kehittämällä.

kuva3

Luolalan uusi paloasema.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaanottaa marraskuussa uuden Luolalan paloaseman ja sen käyttöönotto tapahtuu toimintatestausten jälkeen vuodenvaihteessa. Paloasema korvaa nykyiset Naantalin ja Raision paloasemat. Vanhat paloasemat ovat pelastustoimen käytössä käyttöikänsä päässä, eikä työturvallisuusnäkökohdat enää kaikilta osin täyttyneet, työpaikan viihtyvyydestä puhumattakaan. Taloudellisesti vaikeassa tilanteessa kahden uuden paloaseman rakentaminen ei olisi ollut mahdollista, mutta Luolalan keskeisestä sijainnista johtuen pystymme tuottamaan edelleen asiakkaillemme palveluitamme riittävän nopeasti yhdeltäkin asemalta.

Uudet tilat tarjoavat henkilöstölle asematoimintoihin turvallisen ja viihtyisän työympäristön ja asiakkaillemme toimivat palvelut. Toimintoja yhdistämällä kahdelta asemalta yhdelle tehostamme toimintaamme, mutta samalla saavutamme siis positiivisia asioita. Tehostamalla voidaan tehdä hyvääkin. Luolalan valmistuva paloasema on vuonna 2015 yksi Varsinais-Suomen yhdeksästä jatkuvasti miehitetystä paloasemasta. Luolalan paloaseman rakennuttaa Naantalin kaupunki ja rakentajana on NCC. Pelastuslaitos vuokraa kiinteistön.

kuva4

Luolalan paloaseman harjoitustorni kohoaa korkeimmillaan 24 metriin. Ylin harjoitustaso on 20 metrissä.

Uusi ja upea paloasema tarjoaa palveluitaan siten, että asemalle sijoittuu palotarkastushenkilöstön lisäksi operatiiviseen toimintaan päivystävä palomestari, sammutusyksikkö, säiliöauto, kemikaaliyksikkö sekä kolme ambulanssia miehistöineen. Lisäksi aseman henkilöstö kykenee aluskalustollaan toimimaan myös merellisissä olosuhteissa. Paloasema tarjoaa tilat myös sopimuspalokunnan toiminnalle, sillä Raision VPK ry:n asemapaikka sijoittuu samaan kiinteistöön. Keväällä 2015 pelastuslaitos avaa ovensa tutustumiskäyntejä varten.

Terveisin, Mika

Terveisin, Mika

 

 

 

 

Tutustu Mikaan

1 thought on “Toimintoja tehostamalla voidaan tehdä hyvääkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.