Värderingar och servicenivå

Det samhälle vi lever i förändras hela tiden och just nu står vi inför en av de största förändringarna någonsin. Men oavsett alla landskapsreformer, tilltar sekulariseringen och mångfalden nationaliteter ökar i vårt land. Allt detta ställer också stora krav på oss inom räddningsverket när vi skall leva upp till våra gemensamma värderingar. Vi vill vara yrkesskickliga, snabba och jämlika i hela Egentliga Finland. Dessa värderingar skall styra våra handlingar till att hjälpa människor i nöd. I dagens läge ställs man ofta helt konkret inför situationer där våra värderingar ställs på prov. I dessa situationer gäller det att inte vara trångsynt utan att med öppet sinne försöka förstå och respektera att människor kan vara annorlunda, att de tänker på ett annat sätt och har ett annat sätt att vara på. Trångsynthet beror oftast på okunskap och rädsla.

auto_arvot

Man kan hitta våra värderingar på klistermärken på våra bilar.

Utvecklingen går framåt med hisnande fart och vi kan inte isolera oss eller enbart fungera enligt gamla beprövade mönster. Det moderna räddningsväsendet skall vara en del av dagens samhälle. Detta betyder förstås inte att vi skall glömma vår historia, vår kultur och våra gamla traditioner. Vi skall värna om dem men vi skall också vara öppna för nya handlingsmodeller och se utvecklingen som en möjlighet att säkerställa en livskraftig framtid för ett fungerande räddningsväsende.

Samarbete mellan olika myndigheter och aktörer inom branschen är viktigt. Detta samarbete ger oss nya kontakter och ökar vår förmåga att bättre kunna påverka säkerheten i vår region. Samarbetet ökar också känslan av att vara en del av en större helhet, där alla står för samma ideal.

Egentliga Finlands räddningsverk har tagit i bruk sitt nya beslut om servicenivå. Det nya beslutet följer i stort sett samma principer som de tidigare servicenivåbesluten. Det ger oss också möjlighet att förverkliga vår vision och våra värderingar, att vara en utvecklingsvänlig, riksomfattande vägvisare i branschen och en aktör som tillhandahåller räddnings-, säkerhets- och akutvårdstjänster av hög kvalitet. Räddningsverkets personal tillhandahåller högklassiga tjänster i enlighet med de gemensamma värdena yrkeskunnigt, snabbt och jämlikt i hela landskapet Egentliga Finland.

Ha en bra fortsättning på det nya året

Hälsningar, Tobbe

Hälsningar, Tobbe

 

Träffa Tobbe!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.